Sender deler av Ullensvang til utlandet

Hareid - Sulesund

Det er fortsatt usikkert når Ullensvang kommer tilbake i trafikk etter kollisjonen med steinmoloen på Hareid fredag 1.sep.

 – Vi håper fergen er på plass igjen neste uke, sier Kari Ytreland i Norled til Nærnett. 

Det er fortsatt usikkert hva som var årsaken til sammenstøtet sier Lars Jacob Ellingsen i Norled til NRK. Han beklager at rederiet igjen har problemer med fergen.

Ullensvang trafikkerer mellom Hareid og Sulesund, og har fått et rykte på seg for å være en ferge med mange problemer.

Usikker oppstart 

I sommer var fergen ute av drift i to uker på grunn av reparasjoner. Etter sammenstøtet denne helgen er det usikkert hvor lang tid det tar å utbedre skadene fergen fikk.

– Det er fortsatt usikkert når Ullensvang kommer tilbake i trafikk. Reparasjonen av rorakslingen og propellen er forhåpentligvis ferdige til neste uke, men det kan ta lengre tid, sier Kari Ytreland assisterende regionsdirektør i Norled til Nærnett.

Sendes til Danmark

Sammenstøtet med steinmoloen på Hareid gjorde stor skade på rorakslingen og propellen. Ytreland opplyser at reparasjonene på rorakslingen skal utbedres i Danmark.

– Rorakslingen er sendt til reparasjon hos et verksted i Danmark. Skadene på propellen vil fikses lokalt her i Norge, sier Kari Ytreland. 

Bastian Lunde Hvitmyhr

Bastian Lunde Hvitmyhr

Les flere artikler fra Bastian Lunde Hvitmyhr.

Journalistikkstudent ved Høgskulen i Volda