– Hun er et talent vi ønsker å ta med oss videre

Tora Ose

TIL BERGEN: Den 15 år gamle Ørsta-jenta Tora Ose bytter både bosted og fotballag. FOTO: Ørsta IL Fotball/privat. 

Tora Ose har signert for toppserielaget, Arna-Bjørnar. 15-åringen blir sett på som et stort fotballtalent. 

Toppserielaget, Arna-Bjørnar, endte på tredjeplass sist sesong i Toppserien. Nå har de investert til fremtiden, og hentet Ørsta-jenta Tora Ose. Ose, som for øyeblikket spiller for Ørsta IL Fotball, hadde kapteinsbindet i to kamper for J-15 landslaget i fjor. Snart flytter hun til Bergen, hvor hun skal kombinere videregående og fotball. 

Bent Raknes er overgangsansvarlig i Arna-Bjørnar, og har fulgt Ose lenge. 

– Dette har vært en prioritet siden vi så Tora for første gang, i januar i fjor, i forbindelse med en landsdelssamling i Sarpsborg, forteller Raknes.

Arna-Bjørnar hadde speidere på samlingen og inviterte Ose til proff-uke i Bergen samme sommer. Hun fikk i desember trene med A-laget, og fikk være med laget på treningsleir i Tyrkia. 

– Hun har vært på besøk flere ganger. Det har vært en lang prosess for både spiller og klubb. Vi har blitt bedre kjent, og hun er et talent vi ønsker å ta med videre. 

En spesiell spiller 

Ørsta IL har brukt Ose på midtbanen, mens på landslaget har hun blitt brukt som midtstopper. Arna-Bjørnar fremhever at Ose er en allsidig spiller, men at det er på midtstopper-plass de ser for seg at hun skal utvikle seg.

– Hun har det lille ekstra. Samtidig ser vi på forsvarsspillere som veldig interessante. Vi er klar over at hun har spilt mye på midtbanen også, så vi får se. Man vet aldri i fotball, konstanterer Raknes. 

– Kan Ose debutere i Toppserien, allerede i år?

– Det er nok litt tidlig. Vi henter jo spillere som Tora for at de skal komme hit og utvikle seg. I starten vil vi at hun skal finne seg til rette. Vi forventer ikke at hun skal ta nivået med en gang. Det er en stor overgang for en 15-åring å flytte hjemmefra. Ting blir veldig annerledes, fortsetter han.

Raknes forteller også at Ose vil få trene med A-laget, men i starten skal få match-trening på rekruttlaget i andredivisjon.