Trubadur til Treet

Treet

KONSERT: Arrangementansvarlig Erik Tilseth ønsker flere studenter velkommen til baren. Foto: Hanne Sofie Andresen

Fredag 22. mars er det igjen duket for konsert med Øystein Eckhoff på Det Grøne Treet i Volda. Dette til stor begeistring for lokalbefolkningen, som kommer med godt humør for å høre trubaduren fra Syvde. Arrangementansvarlig på Treet, Erik Tilseth, håper at flere studenter tar turen.

Øystein Eckhoff er en kjent gjenganger på Det Grøne Treet siden hans første opptreden i 2007. Visesangeren er kjent for å by på god stemning, humor og musikk som passer for enhver smak. Det pleier ikke å være et problem å fylle lokalet når trubaduren er på besøk, men arrangementansvarlig Erik Tilseth ønsker fortsatt å tiltrekke flere studenter til baren.

Ønsker flere studenter

Det er ikke til å stikke under en stol at Rokken er det mest attraktive utestedet for studenter i Volda. Tilseth mener studentene ikke har fått nok informasjon om tilbudene som finnes på Treet. Et rykte som stadig går igjen er at det koster penger for inngang.

– Det er gratis på hverdagene, også i helgene så lenge det ikke er arrangementer. Når det er konserter tar vi inngangspenger, der pengene primært går til bandet/artisten, sier Tilseth.

Det koster mindre å komme inn før klokken 23, da prisen stiger etter dette tidspunktet. Men det er stort sett alltid halv pris for studenter. Det er også studentrabatt på øl, og differansen mellom øl på Rokken og Treet er ikke all verdens. Treet har servert drinker siden desember, men har valgt å legge fokus på å forbedre drinkene, samt små endringer i menyen.

– Vi ønsker å forbedre oss og gjøre det vi kan for å imøtekomme kundenes ønsker. Vi serverer hjemmelaget mat med blant annet scampi, burger og lasagne, der kjøttet kommer fra Johns. Jacobsen.

Planer om oppussing

Treet har stått i 33 år, og huser en rekke aktiviteter for alle aldersgrupper. Det er sushi annenhver torsdag og bingo hver fjerde onsdag. I tillegg til dette er det alltid rom for å samle en gjeng for å spille brettspill mens man tar seg en enhet. Baren har blitt oppgradert med nye møbler, og tanken om videre oppussing er tilstede for eierne.

– Vi har planer om å male, fikse vinduer og pusse litt opp generelt. Jeg har lyst til å få bygget et glasstak over uteserveringen, men det er hardt økonomisk i utelivsbransjen, sier Tilseth.

NYTT: Nye møbler og fargerike vegger pryder Treet. Foto: Hanne Sofie Andresen

Regnskapene til Det Grøne Treet AS bekrefter at det er kostbart å drive bar. Selskapet har gått i underskudd siden 2015.