Jonas Kvalen nyter profflivet i Belgia

Den ukjente volleyballstjernen fra Volda

Jonas Kvalen etter å ha blitt kåret til mvp i den første Champions League kampen. FOTO: CEV.EU

Volleyballen er i medvind på Søre-Sunnmøre for tiden. Mens kvinnelaget til KFUM Volda har gjort en god sesong i Mizunoligaen, har voldingen Jonas Kvalen bitt godt fra seg i belgiske Greenyard Maaseik.
 

Laget til Kvalen vant fire av seks kamper i puljespillet i Champions League og kom på 2. plass i gruppen. Det holdt akkurat ikke til å komme videre til kvartfinale i Champions League. Voldingen er veldig fornøyd med lagets og hans egne prestasjoner i turneringen. Det kunne han fortelle til Radio Volda.

– Å spille i Champions League er en drøm. Jeg har overgått meg selv i turneringen. I den første kampen ble jeg kåret til Most Valuable Player, sier Kvalen.

God i Champions League

Champions League regnes som den største arenaen for norske volleyballspillere. Å prestere bra der, kan være veien til en enda større klubb. Det er Kvalen fullstendig klar over.

– Jeg snakket med agenten min før gruppespillet. Å gjøre det bra i en til to kamper, kan være svært gunstig for min fremtidige karriere. Jeg presterte godt i fire kamper. 

At Kvalen gjorde det godt i turneringen, gjenspeiles i statistikken. Kvalen var høyt rangert på flere statistikker etter gruppespillet.

Jonas Kvalen (Nr 18) jubler. FOTO: CEV.EU

Startet karrieren i Volda

Kvalen startet med volleyball i tiårsalderen. Han drev med flere idretter fra han var veldig ung. Langrenn og fotball i tillegg til volleyball var idrettene han holdt på med. På spørsmål om hvorfor han valgte volleyball over for eksempel fotball, er voldingen krystallklar:

– I volleyball er det hele tiden noe som skjer. I motsetning til fotball hvor det ikke alltid skjer så mye hele tiden, er det stadig actionfylt i volleyball. Særlig på høyt nivå ute i Europa legger man tydelig merke til at volleyball er en veldig populær og attraktiv idrett.

 Det var ikke før han gikk på volleyballgymnaset ToppVolley Norge at Kvalen bestemte seg for å bli proff.

Flere proffopphold

Senere har det blitt proffopphold i Sveits, Polen, Belgia og Italia før han nå igjen har returnert til Belgia og spill for Greenyard Maaseik. 

 I den belgiske serien endte laget til Kvalen på en tredjeplass. Nå venter sluttspillet og kamper mot Roeselare, Achel og Lindemans Aalst.