Volda fotballklubb med èn million i underskudd: – Dette var et unntaksår

Underskudd for Volda fotball

Volda TI hadde årsmøte mandag kveld. FOTO: Nærnett

Det ble røde tall for Volda fotball i 2017, men optimismen i klubbledelsen lever likevel.

På årsmøtet mandag måtte klubbledelsen legge frem det skuffende økonomiske resultatet for fjoråret. Klubben ble sittende igjen med et årsresultat på 1,19 millioner kroner i minus. Det var 1,39 millioner kroner mindre enn det som var budsjettert ved inngangen av året.

Men nestleder Eivind Dahl understreker at det ikke er noen grunn til å grave seg ned.

- 2017 var et unntaksår. Vi satset mye penger på nye sponsoravtaler, ny bemanning og oppgradering av idrettsanlegget som vi håper vil betale seg i fremtiden.

Dahl må likevel erkjenne at de også har møtt noen skuffelser som slo negativt ut for årsresultatet.

- Vi hadde håpet på at den årlige konserten, denne gangen med Kurt Nilsen, skulle betale seg bedre. Samtidig ble ikke midlene fra FFO (Fotballfritidsordning) som tiltenkt.

Resultatregnskapet forteller også om lønnskostnader som har økt med 900 000 kr, hvilket tilsvarer 30%, på et år. Dahl forklarer at dette handler om utskiftningen i bemanning i klubben, samtidig som at trenerne for U16-lagene nå også betales.

Avslutningsvis understreker Dahl igjen at 2018 ser ut til å bli et positivt år for Volda fotballklubb, før det minnes om at klubben også ble årets kvalitetsklubb i Sunnmøre i 2017.