Utsetter nedleggelse av traumefunksjonen: – Dårlig argumentasjon for å fatte vedtaket

Utsetter nedleggelse av traumefunksjonen: – Dårlig argumentasjon for å fatte vedtaket

HÅPER PÅ POSITIV AVSTEMNING: (t.v) Ambulansearbeider Svein Arild Roald. (t.h) Seksjonsleder ved mottaket Øystein Urke er litt skuffet over at det ikke er noen avklaring på situasjonen, men håper på positiv avstemning neste gang. Foto: Viktoria Hellem-Hansen

I Molde ble det i dag bestemt at de utsetter avgjørelsen om traumefunksjonen. Flere lokale møtte opp for å vise sin støtte utenfor sjukehuset i Volda.

På sjukehuset har det vært spent stemning. I dag ble avgjørelsen om traumefunksjonen utsatt. 

Les: Utsetter avgjørelse om traumefunksjon

– Vi var ganske spent og kanskje litt skuffet over at det ikke var noen avklaring på situasjonen, men vi håper på at det blir positivt på neste avstemning, forteller konstituert seksjonsleder ved mottaket ved Volda sjukehus, Øystein Urke.

 SÅNN HAN TRODDE: Ambulansearbeider, Svein Arild Roald, trodde at det ville bli en utsettelse på saken. Foto: Viktoria Hellem-Hansen

Ambulansearbeider, Svein Arild Roald, sa onsdag morgen sa at det er umulig å lande luftambulanse når det er tåke, og at det er derfor viktig å ha en traumefunksjon. Han sier at det ser ut som om de har ganske svake kort og dårlig argumentasjon for å fatte vedtaket Torstein Hole fremmet for styret.

– Styret er bevisst og forsto at dette ikke kunne gå på den argumentasjonen som Hole kom med. Det er ganske spennende hva denne ROS-analysen (Risiko og Sårbarhets-analysen) har å si. Det er for dårlig informasjon om hva slags konsekvenser det har for befolkningen. 

Hvordan har det vært for dere?

– Det var sånn jeg så for meg, at det kom til å bli en utsettelse. 

Les: Tåke vil gjøre det umulig for luftambulansen: – Distriktet her er ekstra sårbart

FRA FACEBOOK-ARRANGEMENTET: Flere personer satt utenfor sjukehuset og ventet på resultatet i dag. Foto: Viktoria Hellem-Hansen

Flere fra området møtte opp utenfor sjukehuset

Over ti personer sto utenfor sjukehuset for å støtte opp. De hadde sett det på Facebook-arrangementet som startet på lørdag. 

Anne-Lise Berg Kjervåg bor i Tjørvåg i Herøy, og var der for å støtte at Volda får beholde traumefunksjonen.

– Det er ikke bra med store avstander. Nå kan vi kjøre direkte hit til Volda på grunn av tunnel. Hvis ikke må vi fraktes med bil og ferje til Ålesund, forteller Kjervåg.

Det tar tre kvarter å dra fra Herøy til Volda. Hun ville støtte Volda og var litt skuffet over at det ikke var flere som møtte opp i dag.

– Jeg er veldig redd for at dem fjerner traumefunksjonen. Volda er en ypperlig plass, betjeningen på sjukehuset er helt topp, forteller hun.

MØTTE OPP: Anne-Lise Berg Kjervåg fra Herøy var en av de som sto utenfor Volda sjukehus for å vise støtte i dag. Foto: Viktoria Hellem-Hansen

En annen som møtte opp var lederen for Helsepartiet i Vanylven, Nils Olav Moen. Han har hatt en opplevelse hvor Volda sjukehus reddet en i familien hans.

– Vi er her for å markere og ta vare på sjukehuset vårt. Spesielt for de som bor langt herifra. Det blir altfor langt å reise til Ålesund hvis vi skal dit på sjukehus, forteller Moen.

DRO FRA VANYLVEN: Leder i helsepartiet i Vanylven, Nils Olav Moen, møtte opp utenfor sjukehuset i dag. Foto: Viktoria Hellem-Hansen

Les også: Volda sjukehus berget livene deres