– Vi vil rette fokus på brannsikkerhet i hjemmet 

– Vi vil rette fokus på brannsikkerhet i hjemmet

VRIMLET PÅ ÅPEN DAG: Mange besøkte Volda brannstasjon på åpen dag tirsdag ettermiddag. Foto: Kamilla Tellefsen

Både store og små fikk en liten smakebit på hvordan en brannmanns hverdag er. 

Som en del av den årlige brannvernuka holdt Volda brannstasjon åpen dag tirsdag ettermiddag. Her fikk store og små se hvordan hverdagen til brannmennene er. Blant annet kunne de prøvesitte i brannbilene og slukke branner.

MORO FOR DE SMÅ: Barna storkoste seg på åpen dag. Foto: Kamilla Tellefsen
DEMONSTRERER: En av brannmesterne på Volda brannstasjon demonstrerer her hvordan man skal bruke et brannslukkingsapparat. Foto: Kamilla Tellefsen.

– Hvis smøret begynner å brenne må man ikke bruke vann

I en veteranbrannbil sitter åtte år gamle Eivind Løve Brevik. Han synes det kuleste denne dagen er lyden på bilene. Selv om han har lyst til å bli politi fremfor brannmann vet han hvordan man skal slukke en brann.

– Hvis smøret begynner å brenne må man ikke bruke vann, fordi da blir brannen bare større og større, da må man heller bruke teppe, forteller han.

DIGGER HØYE LYDER: Åtte år gamle Eivind synes de høye lydene på brannbilene er kule. Foto: Kamilla Tellefsen.

Blålysene er det mest spennende

I den andre enden av stasjonen står Sigrun Nordahl med døtrene Emma på åtte og Julie på ti år. Sigrun er samboer med en av brannmesterne i Volda kommune, dermed falt det ganske naturlig for at hun og jentene kom innom på stasjonen. 

– Jeg har stått i hele dag og lagd svelerøre, så jeg måtte jo nesten ta med jentene ned hit, sier en lattermild Nordahl.

På stasjonen er det mye spennende å se på og gjøre, men blålysene er det mest spennende. Og for å slukke en brann, er Julie klar på hvordan man skal gjøre det.

– Da kan man for eksempel bruke brannslukkingsapparat eller vann. 

MOR OG DØTRE PÅ TUR: Sigrun og døtrene besøkte arbeidsplassen til far. Foto: Kamilla Tellefsen.

Ikke bare for gøy

Samtlige besøkende hadde brede smil om munnen denne ettermiddagen, men brannsjef Roy Inge Heltne er likevel klar på at ettermiddagen ikke bare skal være til lek og moro.

MÅ BLI MER BEVISST PÅ BRANNSIKKERHET: Brannsjef Roy Inge Heltne håper folk blir mer bevisste på brannsikkerhet i hjemmet. Foto: Kamilla Tellefsen

– Vi holder åpen dag i dag for å rette et fokus på brannsikkerhet, spesielt brannsikkerhet i hjemmet. Det er veldig viktig å lære barn dette i tidlig alder slik at de får en positiv tanke på dette i fremtiden, forklarer Heltne. 

Videre har han en viktig oppfordring til både de som besøkte arrangementet og alle andre.

– Jeg håper at folk blir mer bevisste på brannsikkerhet. Det er viktig at man alltid har det i bakhodet og ikke bare i juletidene. 

Hør reportasjen fra Radio Volda: 

Kamilla Tellefsen

Kamilla Tellefsen

Les flere artikler fra Kamilla Tellefsen.

Bjørn Wahl

Bjørn Wahl

Les flere artikler fra Bjørn Wahl.

Journalistikkstudent ved Høgskulen i Volda 15/18.