Spor i saken om vikingskattene 

Foto: Universitetsmuseet i Bergen

Politiet har spor i saken om de stjålne vikingskattene. Foto: Universitetsmuseet i Bergen 

For en måned siden ble det stjålet hundrevis av gjenstander fra Universitetet i Bergen. Nå har politiet funnet spor i saken. 

12. august var det innbrudd i de kulturhistoriske samlingene til universitetsmuseet. Det ble stjålet rundt 400 gjenstander, hovedsakelig fra vikingtiden. De fleste gjenstandene stammer fra Vestlandet, blant annet fra Ørsta. Nå har politiet funnet DNA etter to personer inne i museet, skriver Bergens Tidende

Skal undersøke nærmere 

Politiet har gjort lab-analyser etter innbruddet, og opplyser at de skal se nærmere på resultatene. Det har tatt flere uker å få svar på DNA-sporene som politet samlet inn etter innbruddet. 

– Selv om vi nå har to klare DNA-profiler, er det ikke sikkert at de stammer fra tyvene. Det kan ikke utelukkes at det tilhører ansatte på stedet for eksempel, sier etterforskningsleder Anita Dahl til BT. 

Håper på raskt svar 

DNA kan både være hår, blod og spytt, men politiet ønsker ikke å opplyse hva de har funnet. Dahl forteller at profilene nå blir sendt videre til Kripos, som vil undersøke dem opp mot DNA-registeret, hvor det finnes oversikt over tidligere domfelte. 

– Det pleier ikke å ta lang tid. Vi håper å få svar innen et par uker, sier Dahl. 

 

Les også: Lokale vikingskatter stjålet fra museet i Bergen