To Ulstein-jenter videre i The Voice

The Voice sak

OVERRASKA: Både Kaja Rode og Karina Pieroth ble veldig overraska og overvelda da de så at flere av mentorene ønsket å jobbe med dem videre. Foto: TV2

Kaja Rode (19) og Karina Pieroth (21) fikk velge og vrake mellom noen av Norges fremste musikere etter sine blind-auditions på The Voice.  

Det er helt stille i rommet. Alt man hører er nervøse åndedrag fra deltakeren som nå er i ferd med å holde opptredenen som, hvis den går bra, kan være starten på drømmen om en musikk-karriere.

Foran scenen sitter fire av Norges fremste musikere på hver sin røde stol med ryggen til. Liker de det de hører, er trykket på knappen deres invitasjon til videre samarbeid og veiledning. Først etter at invitasjonen er sendt, får dommerne vite hvem de har sendt den til.

– Det er veldig personlig å skulle dele stemmen sin med så mange mennesker, sier Kaja Rode.

Etter anbefaling fra sanglærer og nøye vurdering med foresatte, bestemte hun seg for å ta sjansen og melde seg på sangkonkurransen.

Ikke det dommerne forventa

–  Det var ikke det jeg forventa meg da jeg snudde meg! Den store stemmen, og så det lille mennesket, sa artist Lene Marlin da dommerne fikk satt seg igjen etter å ha reist seg i applaus for Kaja.

–  Det der var en helt vill opptreden! Du var så stødig, og du var så hundre prosent full av følelser. Alt var bare lidenskap, du gråt mens du gjorde det. Det der var bare helt galskap, sa rapperen Yosef Wolde-Mariam om 18-åringens opptreden av Beyonces låt Listen.

Kaja hadde framført sangen tidligere samme år i oppsetningen av musikalen «The Cream of Soul» på Volda videregående skole, hvor hun i juni fullførte sine tre år på musikklinja.

–  Musikklinja er der jeg har utviklet meg mest på alt fra sangteknikker og musikalske prestasjoner, til scenografi og tilstedeværelse. Jeg har hatt kjempeflinke lærere, og fått god oppfølging, spesielt av sanglæreren min Hildur Sandstad Dalen, sier Kaja.

Ut av meg selv-opplevelse

Dommerne kjemper med slående salgstaler om hvorfor Ulstein-jenta skal velge akkurat dem som mentor, men Kaja har allerede bestemt seg for hvem hun skal gå for; rapperen Yosef.

– Jeg valgte Yosef fordi jeg synes han har en fin utstråling og er veldig jordnær. Han er veldig flink i jobben sin og har bra humor, så jeg følte vi kunne jobbe bra sammen, forklarer Kaja.

På scenen viste artistspiren stålkontroll. Hun var ikke nervøs før hun gikk opp på scenen, men da dommerne én etter én begynte å trykke på knappene, slo nervene inn.

– Det var veldig overveldende at alle snudde seg. Det hadde jeg aldri forestilt meg. Da jeg så ansiktene deres følte jeg at jeg måtte gi enda mer, så ingen av dem skulle bli skuffa, forklarer hun.

– Jeg husker omtrent ingenting fra da jeg sto på scenen, det var en ut av meg selv-opplevelse, sier Kaja.

(saken fortsetter under bildet)

Kaja Rode backstage på audition i The Voice. FOTO: Privat

Ble kontaktet

Forrige onsdag var det enda en jente fra Ulsteinvik som inntok scenen på Tv2-programmet.

– Jeg kan ikke huske at musikk ikke har vært en del av hverdagen min, sier Karina Pieroth.

Hun meldte seg på etter å ha blitt kontaktet av Nordisk Film som anbefalte henne å søke. De hadde fått høre om Karina gjennom tips fra en av hennes venner.

– Det jeg liker så godt med programmet er at de kvalitetssjekker alle deltakere før man får komme på audition, og alle som er med er veldig flinke. Det er ikke et program som er til for å drite ut folk, forklarer Karina.

Endret kurs

Tidligere har Karina for det meste sunget ballader, men valgte på audition til The Voice å fremføre en sang i elektronika-sjangeren.

– Det er mot den sjangeren jeg har lyst til at karrieren min skal gå, og det ville jeg vise det på audition, forklarer hun.

Husker ingenting

– Jeg har alltid hatt litt spenning i magen før en opptreden, men denne gangen opplevde jeg en nervøsitet jeg aldri har kjent på før, sier Karina.

– Jeg blacka ut, husker ingenting. Alt ble så vanvittig stort.

Da Karina fullførte låten hadde tre av fire dommere trykket på knappen.

– Jeg syntes det var et veldig dristig låtvalg, på en positiv måte. Det var veldig sjelfullt, noe som treffer meg (…), sier Yosef.

Musikkprodusenten Martin Danielle syntes Karina minte ham om vokalisten fra bandet Highasakite, som han har arbeidet med tidligere.

– Highasakite går på repeat her i huset, så det tok jeg som et kjempekompliment, sier Karina.

At så mange av dommerne valgte å snu seg for henne kom som en overraskelse for sangerinnen. Hun hadde ikke bestemt seg på forhånd for hvem hun skulle velge, og valgte å basere valget på det dommerne hadde å si.

–  Da føltes det riktig at jeg skulle velge Martin.

LES OGSÅ: Norske Talenter jakter på deltakere i Ålesund

Føler seg heldig

– Det er ikke gitt at folk liker det du gjør. Folk pleier å være ganske kresne når det gjelder musikk, fordi det er noe alle kan relatere seg til, forklarer Karina.

Hun føler seg veldig heldig som har fått utrolig mange gode tilbakemeldinger og positiv støtte fra kjente og ukjente etter opptredenen hennes ble sendt på tv.

– Det har vært så mange positive tilbakemeldinger at jeg ikke helt vet hvor jeg skal gjøre av meg, flirer Ulstein-jenta.

Nå drømmer hun om å kunne drive med musikk på heltid.

– Helt siden jeg var fem år gammel har jeg drømt om å bli det jeg den gangen kalte for popstjerne. Spille konserter, dra på turné, ja, jeg har lyst på hele pakka, sier Karina, som er forberedt på å måtte jobbe hardt for at drømmen skal gå i oppfyllelse.

– Jeg vet at det ikke kommer av seg selv. Nå har ballen begynt å rulle litt, og jeg vil jobbe hardt for at den skal fortsette å rulle, sier 21-åringen.

Neste utfordring i sangkonkurransen er duellen, hvor deltakerne skal synge sammen to og to. Kun en person i hver duell går videre, med mindre den som ikke vinner blir "stjålet" av en av de andre mentorene. Hvordan det går videre i programmet med de to jentene fra Ulsteinvik kan du se på TV2 utover høsten.