Volda-elever er best på Sunnmøre

Volda-elever er best på Sunnmøre

STOR INNSAMLERE: Med nest flest innsamlere, går Volda ungdommen fram som eksempel. FOTO: Kjell Inge Søreide/Kreftforeningen

Sunnmøre som region har vært stor innsamlere for den norske kreftforeningen i år.

Onsdag sendte kreftforeningen ut tall og resultater fra årets innsamling og takket alle for sine bidrag og og alle som har vært en del av innsamlingen for sin innsats.

–  Det var jo over all forventning. Vi hadde så vidt turt å håpe på å slå fjoråret. Så det at vi fikk inn så mye var veldig gøy, og ikke forventet, forteller Julie Kolnes, som er en del av aksjonskomitéen i volda.

Volda vidaregåande skule har gjort en kjempeinnsats og har samlet nesten 100 000 kr mer enn nestemann på listen, som var Spjelkavika vidaregåande skule i Ålesund. Totalsummen som Volda vidaregåande skule sto for var 296 003 kroner hvorav 198 117 kroner kom fra bøsser, 79 876 kroner fra vipps og 17 950 kroner i gjennom digital innsamling.

– Jeg var jo å gikk litt selv, og så og si alle gav. Så det var veldig kjekt at det var så mange som ville støtte saken. Og ikke minst bøssebærerne, som tok både en og til og med to ruter, legger Kolnes til.

Innsatsen skal det ikke stå på, for kreftforeningen opplyser også i e-post at Volda stilte med nest flest bøssebærere med 114 bøssebærere, men var på tross av dette mer effektive en Spjelkavika vidaregåande skule med sine 128 bøssebærere. Volda vidaregåande skule samlet inn mest i på hver enkelt måte, å alle bøssebærerne kan klappe seg selv på skulderen etter en godt gjennomført innsamling.

Kreftforeningen kunne også dele at Volda vidaregåande skule har samlet inn mest penger i Møre og Romsdal  over de ti siste årene. Summen over de ti siste årene er ligger på ca 1,9 millioner kroner. Det er kun Guri Kunna vgs fra Hitra og Frøya som har samlet inn mer i hele Midt-Norge. Beløpet fra Guri Kunna vgs lå på ca 3,4 millioner kroner.

Resten av Søre-Sunnmøre

Av de 15 komitéene som drev innsamling på Sunnmøre var skoler fra søre Sunnmøre tre av de fem som samlet inn mest. Ulstein og Sykkylven vidaregåande skule var den tredje og fjerde komitéen som samlet inn mest med 166 204 kroner(Ulstein vidaregåande skule) og 165 505 kroner(Sykkylven vidaregåande skule).

Av skolene kom Herøy vidaregåande skule og Stranda vidaregåande skule litt lenger ned på listen, men det skal sies at hver av disse to hadde under halvparten med bøssebærere som Sykkylven med sine 65 bøssebærere.

I tillegg sendte Rovde Helselag fra Vanylven inn 120 kr, og dog er de ikke en skole, men på lik linje med resten så er det nå en gang slik at alle monner drar for en god sak.