Volda ble knust på hjemmebane

Volda-Gneist

Skuffet over tap: Voldatreneren Halldór Stefán Haraldsson var skuffet etter tap på hjemmebane i kveld mot Gneist.

Volda ble hengende etter fra første sekund i hallen. Trener Haraldsson kaller forsvaret elendige.

Volda-Gneist
TAP: Volda gikk på et overraskende tap på hjemmegulv.  Foto: Andreas Jakobsen

Viktig oppgjør

Det var duket for et viktig oppgjør for begge lag i Voldahallen i kveld. Volda, som kjemper om kvalikplass for opprykk til neste års Eliteserie, ble smadret av et Gneis som kniver om å holde plassen i 1. Divisjon. Kampen endte 26-31 i favør bortelaget fra Bergen, og kvalik-håpet til Volda fikk seg en liten smell. Follo ser ut til å slå Flint/Tønsberg og vil da rykke fra Volda med tre poeng.

Toppscoreren slo til igjen

Toppscoreren i 1. Divisjon Emma Johannesen Haugstvedt scoret 7 mål i kampen, og ledet sitt Gneist til en viktig seier for å unngå nedrykk. Hun har nå 145 mål på 18 kamper i årets sesong. Gneist har nå to poeng opp til trygg plass i neste års 1. Divisjon.

- Jentene klarte ikke å krige

Trener Halldór Stefán Haraldsson var kritisk til laget etter kampen. Volda prøvde alle slags mulige varianter i forsvar, og ingenting fungerte, og treneren kommer med klar tale til laget.

– Vi er elendige i forsvar

 

Sjanser for kvalifisering

Når Haraldsson ramser opp feil i forsvar og angrep, kommer han også med en påminnelse om at det fortsatt er statistisk mulig å komme til kvalik.

– Det er fire kamper igjen, og alt er fortsatt mulig, kommer det fra den karismatiske treneren.

Volda spiller kamp igjen til helgen, da skal de til Bergen for å møte Viking. Den kampen blir helt avgjørende for Voldas videre eksistens i kvalikkampen.