Skadeskutt før sesongstart

Volda Herrer A-lag

Trening: Det jobbes hardt før sesongstart i April. Foto: Pontus William Ek Egelandsdal

Herrelaget til Volda har fått en litt annderledes sesongoppkjøring enn de hadde forutsett. 

Herrelaget til Volda er i full gang med sesongoppkjøringen. Lars Petter Rønnestad er kommet inn som hovedtrener, og fått med seg Volda-legenden, Vidar Egset som assistenttrener. 4. divisjonslaget som forrige sesong endte på fjerdeplass, har så langt hatt en turbulent sesongoppkjøring. Dagens tropp består av 21 spillere, hvor tolv per dags dato, er ute med skade. 

For å ikke fortsette denne trenden har trenerteamet nå tatt tak. 

– Siden vi for øyeblikket er så skadeskutt har vi nå tatt tak, og har gått ned en økt i uka. Samtidig så har vi noen spillere som er på vei tilbake også nå, forteller hovedtrener, Lars Petter Rønnestad. 

Rønnestad forteller at han tross av alle skadene, ikke har behov for å hente en haug med spillere før sesongstart. 

– Nei, ikke egentlig. Vi er fornøyd med det vi har, men skulle gjerne trengt en mann eller to til. Nå er vi 21 stykker, tre keepere, og 18 utespillere.  

Bra respons

Selv om ting kan se litt mørkt ut akkurat nå, skryter Rønnestad av spillerne.

– Vi har fått bra respons, gutta gir alt, men så har vi jo vært uheldige med skader. Men det er en positiv gjeng, og en gjeng som vi tror vi skal få gode resultater med etter hvert, men vi ligger litt etter der vi på forhånd ønsket å være. Status nå er at vi skulle spille kamp mot Førde på lørdag, men vi har rett og slett ikke nok folk til å stille. Så nå er vi 12 mann ute, som er rekord. 

Volda-legenden, Vidar Egset, mener det er viktig å fokusere på de unge og lokale i Volda. 

– Vi har tatt inn mange unggutter, blant annet fire juniorer, også har vi laget hospiteringsgrupper på fem stykker. Samtidig er det vanskelig å få engasjert disse unge spillerne til å ta steget opp. Det er ikke sånn det var før, hvor man hadde kappet av en finger for å få være med. 

Lars Petter Rønnestad på trening.
Engasjert trener: Lars Petter Rønnestad legger alle kluter til før sesongoppkjøringen. Foto: Pontus William Ek Egelandsdal

I tillegg til mye lokale spillere har laget denne sesongen henter den engelske keeperen, Harry Brooks. 

– Han har vi hentet fra England. Han var på prøvespill i Norwich i fjor sommer i Championship, men fikk ikke kontrakt der. Så var han en tur i Australia, før kan kom hit. Så det er vi veldig fornøyd med, forteller Rønnestad. 

Egset legger til at det er ekstremt vanskelig å finne keepere på Sunnmøre, og er glad for at Brooks har kommet til klubben. 

Lenge i dialog 

Det var i November i fjor det ble annonsert at Rønnestad skulle ta over som hovedtrener for klubben. 44-åringen, som tidligere har vært hovedtrener i Bergsøy og Åram/VanKam, beskriver det som et naturlig valg.

–  Jeg har vært i dialog med Volda i ganske mange år, så det var et naturlig valg når muligheten kom. Så jeg hadde veldig lyst til å komme hit, samtidig som jeg fikk med meg Vidar som assistenttrener, som jeg brukte å se på spille i sin tid. 

Trenere: Vidar Egset og Lars Petter Rønnestad er optimistiske. Foto: Pontus Egelandsdal
Trenere: Vidar Egset og Lars Petter Rønnestad er optimistiske. Foto: Pontus William Ek Egelandsdal

Hva slags fotball ønsker dere å spille?

– Vi kommer til å spille mye 4-3-3, men vi kan variere. Vi ønsker å spille en hurtig-angrepsfotball, hvor vi har mye ball. 

 

– Litt problematisk

Håkon Haugen har spilt på laget siden i fjor sommer, da han startet å studere i Volda. Trønderen sier at skadesituasjonen kan være litt problematisk.

– Det kan bli litt vanskelig, for plutselig kommer det folk som ikke har vært på trening på tre-fire uker, så det kan være problematisk. Samtidig så er det den samme grunnstammen som alltid er her. Så kan du jo si at det er gøy å se nye ansikter på trening.  

Er det vanskelig å være en del av en spillergruppe som har så mye utskiftninger? 

– Det er akkurat nå vi har veldig mye skader, det har ikke vært et problem tidligere. Vi prøver å tenke minst mulig på det vi som er her, men vi må kanskje jobbe med å få mindre skader.  

Skadefri: Håkon Haugen er en av de som har klart å holde seg unna skade i vinter.
Skadefri: Håkon Haugen er en av de som har klart å holde seg unna skade i vinter. Foto: Pontus William Ek Egelandsdal

Haugen skryter av sin nye trener, og sier han har kommet inn i gruppa på en fin og energisk måte. 

– Han er opptatt av at ting blir gjort skikkelig. Det liker jeg veldig godt. Han har påvirket oss på en veldig bra måte fordi han er veldig seriøs, og det gjør at vi gutta vil jobbe hardere.

22-åringen legger til at Rønnestad alltid har døren åpen for spillerne, samtidig som han har en spøk i bakhånd.