Klare for helgens generalprøve

Kine Kvalsund i angrep

Kine Kvalsund er i scoringsform foran helgens kamper. Foto: Oddvar Sagbakken Saanum

Voldas håndballdamer er i helgen klare for serieavslutning med to kamper på hjemmebane. Neste helg venter Gneist til opprykkskamp. 

De to siste seriekampene står for tur denne helgen og Volda har muligheten til å vinne samtlige 22 kamper denne sesongen. Lørdag klokken 16.00 står Orkanger på motsatt banehalvdel, mens Selbu er motstander søndag 15.00.

Hviler ingen

— Nå som muligheten er der ønsker vi selvsagt å vinne alle kampene, sier trener Halldor Stefan Haraldsson.

Helgens kamper vil i realiteten være en generalprøve før opprykkskampene mot Gneist 15. og 18. april. Haraldsson ønsker derimot ikke å spare spillere. 

— Vi har ingen planer om å spare spillere, det er viktig å holde nøkkelspillere i form inn mot opprykskampen. Samtidig vil vi rotere og la flere få spilletid, vi må balansere litt.

Treneren sier de skal ha gode sjanser på opprykk, men understreker:

— Vi ser ikke på oss selv som favoritter i opprykkskampen, begge lag har like stor sjanse til å vinne. Gneist er et lag vi har analysert litt, så vi vet hvordan de spiller.

Haldor Stefan Haraldsson
Haldor Stefan Haraldsson har god tro på at Volda skal klare å rykke opp. Foto: Oddvar Sagbakken Saanum

Motiverte

Kine Kvalsund er en av de mer rutinerte på laget, hun har vært med opp i 1. divisjon to ganger tidligere. 

—​ Jeg har stor tro på at vi klarer opprykkskampene, laget er veldig motivert. Tempoet er en del høyere i 1. divisjon, men jeg tror vi har nivået inne.  Vi har stor bredde i stallen, men kanskje ikke de store profilene, sier hun.

Kvalsund mener de kanskje bør hente inn nye spillere for å kunne overleve i 1. divisjon. Men hun har samtidig god tro på lagets fremtid.

— Jeg tror at dette laget her har potensial til å gjøre det sterkt, kanskje til og med nå eliteserien. 

Kine Kvalsund
Kine Kvalsund er optimist foran opprykkskampene. Foto: Oddvar Sagbakken Saanum

Sterk tropp

Haraldsson er enig med Kvalsund. 

— Dersom vi klarer å rykke opp mener jeg vi har en tropp som helt klart kan klare seg, men vi må muligens se etter 2-3 nye spillere.

Islendingen mener laget har tatt store steg og at det er flere spillere som har potensiale til å hevde seg på høyere nivå.

—Vi er ikke redd for å miste spillere dersom vi rykker opp og vil ikke stå i veien for spillere som får tilbud fra klubber høyere i systemet. Dersom vi ikke rykker opp vil vi også anbefale noen av spillerne våre om å finne seg et bedre lag. 

— Vi ønsker å være en utviklingsarena for unge spillere og vil helst ha lokale spillere. Eventuell forsterkninger burde derfor være norske. 

Haraldsson forteller at det er flere spillere i de yngre klassene som har potensiale til å nå et høyt nivå. Han trekker blant annet frem Sara Øvstebø Dyrhovden som nylig er tatt ut på regions-landslaget for jenter født 2000 og 2001.

Veien til 1. divisjon

Voldas vei mot 1. divisjons starter med kvalikkamper mot Gneist 15. og 18. april. Vinner de disse kampene sammenlagt er opprykket klart. Blir det derimot tap har de fremdeles mulighet til opprykk. De vil da møte taperen fra den andre opprykkskampen og spille mot de om den tredje og siste kvalikkampen. 

Kampen mellom Volda og Orkanger kan du følge live på nærnett fra 15.45 på lørdag

Live Blog Volda - Orkanger direkte