– Problemet er at folk kaster brannfarlig ting i feil avfall

Volda og Ørsta VØR

EKSPLOSIV GJENSTAND: Selv om gjenstanden var merket som brannfarlig, havnet den likevel i restavfallet. (Foto: Ina Osdal Saure/VØR)

En uidentifisert og eksplosiv gjenstand i restavfallet eksploderte, og tok fyr hos Volda og Ørsta Renholdsverk, torsdag ettermiddag.

RASKT PÅ PLASS: Daglig leder Petter Bjørn Bjørdal og resten av de ansatte, klarte å slukke brannen rimelig raskt. (Foto: Arkiv)

– Brannvarslere og alt fungerte, så vi fikk slokt brannen raskt, sier daglig leder i Volda og Ørsta Renholdsverk, Petter Bjørn Bjørdal.

Ikke identifisert

Bjørdal sier de enda ikke har klart å identifisere gjenstanden.

– Det var en stålsylinder som var merket som brannfarlig. Den kom i et parti med restavfall, forteller Bjørdal.

IKKE IDENTIFISERT: Denne gjenstanden forårsaket brann på Volda og Ørsta Renholdsverk torsdag ettermiddag. (Foto: Ina Osdal Saure/VØR)

Ut av syne ut av sinne

I sin Facebook-post sier Volda og Ørsta Renholdsverk de ikke har mulighet til å kontrollere hva alle kaster i restavfallet. De er avhengige av å kunne stole på at innbyggerne og næringslivet sorterer avfallet så godt de kan. Bjørdal er bekymret over at folk ikke bryr seg om hva de kaster, og hvor.

– Problemet er at folk kaster brannfarlig ting i feil avfall.

Han oppfordrer folk til å tenke over hvor de kaster brannfarlig avfall.

BRANNFARLIG AVFALL: Å kaste brannfarlig avfall i feil søppelbøtte, kan få store konsekvenser. (Foto: Ina Osdal Saure/VØR)

Kan få store konsekvenser

Selv om det gikk bra denne gangen, har Bjørdal opplevd at det kan føre med seg fatale konsekvenser.

– For 12 år siden opplevde vi en storbrann. Da oppstod det en brann midt på natta, og hele byggningen brant ned.