Sola stoppet rekken til Volda

Volda-Sola

Volda åpnet begge omgangene best, men måtte til slutt trekke det korteste strået mot Sola. Foto: Nicholas Noreng

(VOLDAHALLEN: Volda - Sola 28-37) Toppkampen mellom Volda og Sola startet jevnt, men utover i andre omgang viste Sola sin kvalitet og stakk av med seieren.

Før kampen lå Sola og Volda på første og andreplass i 1. divisjon for kvinner. Begge lagene hadde vunnet sine første tre kamper.

Sola, som rykket fra Eliteserien ned til 1. divisjon i fjor, har nå vunnet alle sine fire første kamper i sesongåpningen og leder tabellen foran Aker Topphåndball og Volda. Sola er også det laget som har scoret mest mål så langt i sesongen.

Volda, som gikk hele sesongen i 2. divisjon i fjor ubeseiret, hang godt med i 1. omgang. Etter å ha ledet de første minuttene, virket det som om kollektivet til Halldor Stefan Haldorsson skulle påføre Sola deres første tap i år.

Slik gikk det ikke. Sola fikk med seg en 15-12 ledelse inn til pausen. Etter hvilen satte laget fra Rogaland opp tempoet og viste hvilken kvalitet som bor i dem. Til slutt endte stillingen 37-28 til Sola, som fortsetter å toppe tabellen.

Trener for Volda, Halldor Stefan Haraldsson, var klar på hvorfor resultatet ble som det ble.

- De scorer alt for mange mål, synes jeg.  Det var det samme som skjedde gjennom hele kampen, vi gjør for mange feil når vi er i angrep og gir dem for mange kontringsmuligheter.

Likevel sier Haraldsson at han synes laget hans er bra i perioder, og holder nivået til Sola. Han har også tidligere sagt at Voldas ambisjoner i år er å unngå nedrykk, noe Solas stjernespiller, Camilla Herrem, ikke tror blir noe problem.

- De har ingen problem med å holde seg i divisjonen, det er sikkert og visst. De har et spennende lag, så jeg tror det er et av de lagene som kommer til å være i toppen.

Marte Nordnes på Volda mener resultatet ikke forteller hvordan kampen gikk.

- Jeg mener at resultatet lyver litt og at vi kunne holdt dem nede på tre-fire måls forskjell, men vi gjør det for lett for dem på slutten og da blir det ganske stygt.

Dermed gikk Volda på sitt første hjemmetap siden november 2017.

 

Volda - Sola 28-37

Målscorere Volda: Marte Nordnes (7), Aleksandra Zimmy (5), Thea Imani Sturludottir (4), Kine Kvalsund (3), Pernille Holsvik Ingrebrigtsen, Elin Ulvestad Sætre, Maria Ulla (2), Auria Ann Ose, Hanna Ræstad, Lone Vik (1).


Målscorere Sola: Line Ellertsen (9), Malin Holta (7), Camilla Herrem, Alicja Lucyana Zacharska (6), Oda Aasheim (3), Kristina Sirum Novak (2), Kristiane Knutsen, Sisse Marie Bøge Fahlberg, Hege Holgersen Danielsen (1).