Blir førstekeeper i Ingolstadt

Nå satses det på Nyland

Ørjan Håskjold Nyland har fått beskjeden fra treneren – nå blir han endelig satset på. 

26-åringen har slitt med å få tillit mellom stengene i Ingolstadt etter overgangen fra Molde sommeren 2015, men nå er det lysere tider i vente, skal vi tro voldingen. 

– Beskjeden spillergruppa fikk var at det kommer et målvaktsbytte. Så lenge det er Stefan Leitl som er trener så er det meg det blir satset på. Nå er det bare å gripe sjansen med begge hendene, sier Håskjold Nyland til Møre-Nytt

Rykket ned

Ingolstadt endte under streken forrige sesong, og spiller dermed i 2. Bundesliga denne sesongen. Under trener Maik Walpurgis var det danske Martin Hansen det ble satset på som førstekeeper. Etter at Walpurgis nylig fikk sparken har Stefan Leitl tatt over midlertidig. 

Det gjorde at Nyland kom rett inn i startoppstillingen forrige serierunde, hvor han holdt nullen og hjalp laget til seier. Hansen er nå sendt på lån til Heerenveen, samtidig ble den 30-år gamle keeperen Marco Knaller hentet fra SV Sandhausen i samme liga. 

Tilbake på landslaget? 

Manglende spilletid i Ingolstadt gjorde at Lars Lagerbäck valgte å utelate Nyland fra landslagstroppen mot Aserbajdsjan og Tyskland. Men med spilletid og selvtillit i tiden som kommer kan det hende Nyland igjen kan utfordre Rune Almenning Jarsten om keeperplassen på landslaget.