Nyland klar for cupfinale i England

Nyland klar for cupfinale i England

FINALEKLAR: Voldagutten Ørjan H. Nyland og Aston Villa spiller ligacupfinale på Wembley Stadium førstkommende søndag. FOTO: Norges Fotballforbund

Ørjan Håskjold Nyland storspilte for Aston Villa da de møtte Leicester City FC i den engelske Ligacupen, i januar. Nå skal voldingen spille sin første internasjonale cupfinale.
 

TV2s fotballekspert Kasper Wikestad har kommet med sine vurderinger rundt Nylands sjanser for å starte kampen. David Michael, som driver en av Aston Villas største podkaster, har også kommet med sine vurderinger rundt temaet.

Nyland utnyttet sjansen

Grunnet Nylands skade og opprykk til Premier League hentet Aston Villa den erfarne keeperen Tom Heaton og Nyland har så langt tilbrakt mesteparten av sesongen på benken. Men grunnet skader i desember fikk voldingen sin sjanse av trener Dean Smith i kvartfinalen i Ligacupen. En 5-0 sier over Liverpool og to gode kamper mot Leicester City, i semifinalen, sendte Aston Villa til ligacupfinale. Søndag 1.mars venter Manchester City i den storslåtte finalen på Wembley Stadium i London. Nå er spørsmålet om Nyland starter kampen for løvene fra Birmingham, eller om trener Smith velger mer erfaring i 37 år gamle Pepe Reina. Men Nyland har absolutt cupfinale-erfaring med sine tre Norgesmesterskap seiere på CV ’en.

– Nyland startet sesongen som tredjekeeper, men han har absolutt grepet sjansen etter skadene Aston Villa har hatt på keeperplass denne sesongen. Det blir spennende å se om han får starte mot Manchester City på søndag. Jeg ville vært skuffet hvis jeg var han og ikke fikk startet den finalen. Han var god mot Leicester. Reina har vært litt så som så, men har hatt et par veldig gode kamper også. Det er ikke hverdagskost for en klubb som Aston Villa å spille cupfinale på Wembley så det er vanskelig å si hva klubben tenker om keepersituasjonen, forteller TV2s fotballekspert, Kasper Wikestad.

Bilde: Ørjan Nyland. FOTO: IL Hødd Fotball.
Bilde: Ørjan Nyland. Foto: IL Hødd Fotball.

David Michael, som er en stor Aston Villa-fan og driver en av de største podkastene om Aston Villa, mener Nyland vil få sjansen mot Manchester City i finalen søndag.

— Han har vært svært delaktig i at Aston Villa er i finalen og dette blir nok hans belønning for gode prestasjoner i det siste. Jeg blir veldig overrasket om Reina velges foran han, spesielt siden han hadde en dårlig kamp sist. Han har veldige gode sjanser for å starte og har også vunnet tilbake tilliten til fansen med hans prestasjoner denne sesongen, forteller David Michael.

Landslagsdebatten

Nyland har også kommet seg inn i landslagsdebatten igjen etter over fem år uten en landskamp. Lars Lagerbäck, Norges landslagssjef, har foretrukket Rune Almenning Jarstein helt siden han tok over i 2017. Men etter en svakere sesong i Tyskland for Jarstein, og Nylands nylige form, kan debatten igjen blusse opp om hvem som bør stå i kvalifiseringskampen mot Serbia 26. mars. Ender Norge med å kvalifisere seg venter også Europamesterskapet i sommer hvor Nyland definitivt vil være i troppen til landslagssjefen.

– Ja, han kommer til å være i landslagstroppen helt sikkert. Det kan godt hende han blir førstekeeper i et potensielt EM, men Jarstein nyter stor tillit hos Lagerbäck. Men ingen vet hva som vil skje om et halvt år, sier Wikestad om keeperdebatten på landslaget.

Ørjan Håskjold Nyland og Aston Villa spiller ligacupfinale førstkommende søndag, den 1. mars. Den 26. mars møter Norge også Serbia til en skjebnekamp i EM-kvalifisering.