Nyland med finaletap i England
 

Ørjan Nyland

FINALETAP: Ørjan Nylands gode prestasjoner var ikke nok til å redde ligacupfinalen for Aston Villa. FOTO: IL Hødd

Ørjan Håskjold Nyland tapte cupfinalen mot Manchester City søndag, men spilte en god kamp med flere sterke prestasjoner. Nå nærmer det seg en spennende EM-kvalifisering for Norge i slutten av mars.
 

– Stolt, men fryktelig kjedelig

Den engelske ligacupfinalen på Wembley søndag endte 2-1 til Manchester City etter en ganske dominerende kamp av Manchester-klubben. Aston Villa, med Nyland i mål, forsvarte seg meget godt i store deler av kampen og var et stolpetreff i fra å utligne på tampen.

Nyland spilte en ganske god kamp for burgundertrøyene fra Birmingham og hadde flere gode redninger gjennom kampen. Det var en stolt nordmann som ble intervjuet av Viasat 4 etter kampen, men håpte selvfølgelig å løfte trofeet selv. Likevel legger han ikke skjul på hvor stor opplevelsen var å traske ut på Wembley gresset i en ligacupfinale.

– Det har gått opp og ned i år. Det er mye som har skjedd, men det eneste jeg kan gjøre er å utvikle meg, og det føler jeg at jeg har gjort. Jeg koser meg hver dag. Dette er en av de største kampene jeg har spilt, selvfølgelig. Og det er et stolt øyeblikk for meg, forteller voldingen til Viasat 4.

Keeperdebatten

Den 26. mars møter Nyland og det norske landslaget Serbia i en vinn eller forsvinn kamp på Ullevaal. De siste årene har keeperplassen på landslaget vært tildelt Rune Almenning Jarstein. Men denne sesongen har 35-åringen levert svakere prestasjoner i Tyskland, og det toppet seg da Jarstein ble benket borte mot Düsseldorf fredag forrige uke. Senere i måneden kommer landslagstroppen til Lars Lägerback, Norges landslagssjef, og det er forventet at Nyland blir tatt ut. Spørsmålet nå er om han har en mulighet til å starte for Norge, eller blir sittende på benken.