– Vi betaler for mye allerede

oppfølging eiendomsskatt

POLITISK: Flere i Ørsta er uinteressert i å betale eiendomsskatten. (Foto: Patrick Hansen)

Nærnett skrev tirsdag ettermiddag om hva førstekandidatene i Ørsta vil gjøre med eiendomsskatten. I dag dro vi ut for å spørre hva innbyggerne selv tenker om eiendomsskatten. 

ØRSTA: Et av flere store engasjement dette valget er eiendomsskatten og om den vil forbli, senkes eller fjernes. Da vi snakket med førstekandidatene i Ørsta var det tydelig at alle ville at den skulle bli som den er. Det eneste partiet som ville fjerne eiendomsskatten var Frp. Odd Magne Vinjevoll (Frp) mente den var for urettferdig og ville trappe den ned eller fjerne skatten helt. 

Hjørdis Almelid Vikenes (KrF) sa blant annet at de ikke ville ha den, men pga. investeringene som er gjort i kommunen fra tidligere, så må den forbli.

Om du er usikker på hvordan eiendomsskatten fungerer, laget Nærsynet en enkel forklaring.

Nærnett var interessert i å høre hva den vanlige mannen i gata tenker om eiendomsskatten. Vi dro en tur på Amfi i Ørsta for å sjekke temperaturen.

Her er svarene deres:

FOR MYE: Nouri mener at politikerne allerede krever for mye i skatt. (Foto: Patrick Hansen)

– Vi betaler for mye allerede. Alle andre skatter er så høye. Vi betaler moms, skatt på bil, vei osv. Vi har ikke noe valg, da, sier Natan Nouri.

– Jeg synes det er greit. Jeg betaler eiendomsskatten min med glede. Det er dog viktig at det prioriteres riktig. Det skal ikke brukes på luksus, sier Mari Heggdal Skare.

– Jeg synes den er helt jævlig. Vi har nok utgifter fra før. Det burde prioriteres å stoppe innvandring og bruke mer fra oljefondet, sier en person som ønsker å være anonym.

– Det er bare tull. Vi betaler for mye på veldig mye annet fra før, sier en annen anonym person