Problematisk å pusse opp Hareid rådhus

Oppussingen av Hareid rådhus kan bli dyrt og vanskelig

IKKE HENSIKTMESSIG: Det å pusse opp Hareid rådhus vil bli en dyr og kompisert affære. Å pusse opp rådhuset i flere omganger vil bli mye dyrere. Foto: Arkiv

Vegger og tak på rådhuset har stått uforandret siden bygget stod nytt i 1969. prosjektet som det var satt av 11.5 millioner til kan få en prislapp på 37 millioner.

Hareid rådhus er et gammelt og slitt bygg, og å pusse det opp vil bli dyrt. Oppussingen skal i utgangspunktet starte 1. november og være ferdig 1 april. Men nå er det mye usikkerhet rundt hvordan man faktisk skal gjøre det. Flere politikere stiller spørsmålet om kommunen kan ta seg råd til å bruke så mye penger på et slikt prosjekt når det kanskje vil gå ut over andre prosjekter som nytt helsehus og fotballhall.

 

– Dette er et omfattende prosjekt. Det er mange ting som man må ta med i beregningen i en slik sak. Noe av oppussingen har allerede begynt, med utskiftning av takplater og belysning inne, sier Pergunn Rødseth Gjerdsbakken som er eiendomsleder i kommunen.

Asbest

Det å bytte bekledningen ute og renovere taket vil være noe som blir dyrt og krevende. Bygget som har stått så og si uforandret siden 1969 ble bygget av datidens materialer. Blant annet asbest er et av de materialene som ble brukt i slike bygg. Det er dyrt og bytte og bli kvitt.

Vil porsjonere ut byggeprosessen

Vikebladet har sankket med  Oskar Grimstad fra Frp og Bernt Brandal fra Folkelista. De har lite lyst til å bruke så mye penger på opppussing av rådhuset. Andre prosjekter som nytt helsehus og fotballhall vil da falle langt bak i køen, mente de. Å pusse opp rådhuset stegvis så de på som den ideelle løsningen.