Splid om ordførerkjedet

ørdførerkjede

USIKKERT: Det er fortsatt ikke klart om hvem som blir ordfører i den nye storkommunen.

Selv om valgresultatene er inne fra Volda og Hornindal, er langt i fra alle enige. Nå starter diskusjonen om hvem som blir ordfører.

Samarbeidspartnerne Ap og Sp ønsker begge ordførerkjedet

VOLDA: Både Sølvi Dimmen i Senterpartiet og Sverre Leivdal i Arbeiderpartiet ønsker å tre inn i rollen som ordfører etter at valgresultatet er kjent i Volda. Senterpartiet ender opp som kommunens største parti. De får sju mandater etter å ha fått 20,9 prosent av stemmene.

– Jeg ønsker ikke å sette noen premisser her og nå, men jeg mener det er naturlig at kommunens største parti også får ordføreren, sier Dimmen.

– Selv er jeg mer opptatt av politikk og gjennomslag enn av ordførerkjedet, men rollen gir jo mulighet for nettopp større gjennomslag for oss, sier hun. Leivdal i Ap sier hans parti er interessert i å beholde ordføreren i kommunen, men at en først må gå i samtaler med sine samarbeidspartnere.

– Hvem som skal bli ordfører må vi forhandle om. Vi holder foreløpig dørene åpne, både for det ene og det andre, sier Leivdal.

Volda Høgre sin ordførerkandidat Stig Olav Lødemel sier at de vil kjempe for ordførerkjedet selv om Sp blir sittende igjen med ett mandat mer enn Høyre.

– Ordføreren er viktig for høyre. Jeg går ut i fra at vi vil kjempe for å få ordføreren.

Honndølingen er tydelig på at kommunesammenslåingen mellom Hornindal og Volda kommune vil få en viktig rolle i Volda Høgre sin politikk.

– Vi vil også ta hele kommunen i bruk. Om vi skal lykkes med sammenslåinga må alle føle at de er med i kommunen.

Lødemel forteller at han er spent på hvilke parti Høyre vil samarbeide med.

Selv om hvem som får ordførerkjedet rundt halsen fremdeles er usikkert, legger ikke Sølvi Dimmen skjul på at hun er fornøyd med Sps resultat i Volda.

– Jeg hadde regnet med at vi ville gjøre et godt valg i år, men at vi skulle bli Voldas største parti er jo helt fantastisk, sier hun ekstatisk.