Inge Kolås AS er konkurs

Byggefirmaet er konkurs, men alle ansatte får videre ansettelse i det nyoppretta selskapet, Byggmeister Inge Kolås AS. 

Dette melder Kolås selv i en pressemelding. Bakgrunnen for konkursen skal være en uenighet mellom firmaet og Opplysningsvesenets fond. Dette skriver Møre-Nytt torsdag. 

– Inge Kolås AS har hatt pågåande et byggeprosjekt i over en treårsperiode på Vereide prestegård. OVF holder tilbake 5,7 millioner kroner på dette prosjektet, då de mener prosjektet er for dyrt, og at vi har varsla for sent om disse kostnadane. Vi har i lengre tid forsøkt å finne en forhandlingsløsning, uten å lykkes. Dessverre blir da dette slik at Inge Kolås AS går konkurs i dag (torsdag), sier Kolås i pressemeldingen.

Kolås sier han føler seg lurt. 

– Det er trist og vemodig at vi har havnet i denne situasjonen. Det er svært trist at dette har medført at flere som var aktører inne på Vereide har tapt store pengar på dette. Uten disse aktørene sin innsats på dette freda og staselige bygget, ja, så hadde ikke prestebostaden vært restaurert i det hele tatt, sier Kolås til Møre-nytt. 

Selv om firmaet er konkurs, vil ikke de ansatte miste jobben. 

– Jeg opprettet i fjor et firma, Byggmester Inge Kolås AS. Dette nye firmaet er allerede i sving og alt mannskapet som tidlegere var i Inge Kolås AS, er nå engasjert hos Byggmester Inge Kolås AS. Det er egentleg kompetansen av de ansatte som er den største ressursen i et slikt type firma. Jeg er svært fornøyd med at de er videre med i ny drift og ny framtid, sier Kolås.

Nærnett

Les flere artikler fra Nærnett.