Volda sløste med sjansene, mens Ørsta tok sin

Ørsta karret seg til ett poeng

Tenningsnivået på banen var tydelig å merke Foto:Nicholas Noreng

På et relativt fullsatt Volda stadion var Volda ute etter revansje mot Ørsta på en regnfull fredags kveld. Revansjen må imidlertidlig vente til neste sesong.

Ørsta vant årets første derby 2-1 i Ørsta. Volda var dermed ute etter revansje mot naboene når de tok imot Ørsta på hjemmebane. Volda må imidlertidlig vente til neste sesong, da Martin Liaskar og Ørsta-forsvaret ødela jubelen for Volda.

– Det er en kamp vi burde ha vunnet, jeg tror de har ett skudd på mål i hele kampen og det skårer de på, mener også vi skulle hatt et frispark i forkant av det, sa en meget skuffet Volda trener Dagmund Evebø etter kampslutt.

Sjansefattig første omgang

Den første omgangen handlet mye om hvem som ville mest i hodeduellene. Det tok 19 minutter før publikumet på Volda stadion fikk se den første sjansen. Bortelaget Ørsta angrep langs vingen. Inne i boksen stod Magnus Lien Bischopp å ventet, men skuddet gikk like utenfor målet.

Ørstas toppscorer Knut Erik Myklebust kom til den andre sjansen i kampen da han sendte en forsvarspiller i pølseboden og skøyt fra 20-meter, like til siden for krysset. Volda lå lenge å stanget mot et solid Ørsta-forsvar, og det tok 43 minutter før de grønnkledde fikk hevet pulsen til Ørsta-forsvaret. Robert Mathias Dahlberg tok ned ballen med brystet og klinket ballen rett over målet til Martin Liaskar.

Høy tenning

I andre omgangen kom også regnet, sjansene kom det også flere av. To minutter inn i omgangen står Robert Mathias Dahlberg alene på bakre stolpe å nikket, men keeper Martin Liaskar stod godt posisjonert.

I det 55. minuttet kom endelig målet som Volda hadde presset for. Ballen legges på tvers av målet og Stian Moe Finnøy kaster seg fram og pirker ballen inn til 1-0.

Volda fortsatte presset og etter 68 minutter er det Finnøy som kommer til en ny sjanse, denne gangen skyter han like utenfor. Lunten hos de fleste spillerne ble kortere og kortere, noe som var tydelig å merke når de gule kortene fra dommer begynte å hagle.

Etter 81 minutter går bortesvingen bananas når innbytter Sverre Sætre Orten kommer igjennom og setter ballen kaldt til siden for keeper og til 1-1. Slutten av kampen preges av et enormt Voldapress som har tre-fire sjanser til å sende de grønnkledde opp i ledelsen.

– Første omgangen er bra, den andre omgangen er noe av det værste vi har gjort i år, men vi får med oss ett poeng så vi er fornøyde med det på en dårlig dag, sa Ørstas trener Vegard Heltne.

Fortsatt ett poeng mellom

Med dagens uavgjorte resultat forblir Volda og Ørsta nummer fem og seks på tabellen med bare ett stakkarslig poeng mellom de, men begge lagene er for langt unna opprykkskampen som ligger mellom Bergsøy, AaFK 2 og Emblem.