Rotlaus nominert i to Spellemann-kategorier

Ørstaband nominert til Spellemann

Foto: Privat

Ørstabandet Rotlaus består av Bjørn Marius Øyehaug, Vegard Hansen, Anders Maristuen, Simen Rebbestad og Simen Bjørdal. Bandet er nå nominert til to Spellemannspriser.

Bjørn Marius Øyehaug skriver alle bandets sanger og tekster. Han har levd med musikken på landets veier sien han var 18 år. Nå er Øyehaug og Rotlaus nominert i to Spellemann-kategorier. Bandet er fra Sunnmøre og medlemmene har bosatt seg i henholdsvis Vinstra,  Gausdal og i Oslo. 

Men hvordan har det seg at et band fra Sunnmøre blir nominert i to Spellemann-kategorier?

Øyehaug flirer. – Ja, du har fått med det. Det er veldig stort fort oss. Det er et svært rikt musikkliv her på Søre Sunnmøre. Det er veldig ofte at man starter med sang og musikk i en tidlig alder – det var slik vi gjorde. Musikklinja på Volda vidergående skule er nok mye av grunnen til at det spirer unge talenter her. Hildur var en av mine lærere, utrolig flott dame sier han.

Les også saken om musikkpedagog Hildur Sandstad Dalen, som har flere musikktalenter på CV-en.

Innholdsrike 4 år

Rotlaus har ikke holdt på lenger enn 4 år. De er et band som er svært tidlig i karrieren. De har blitt nominert i «årets nykommer/gjennombrudd» og «årets album» med tittelen; «På vei»

Øyehaug forteller at han har lært mye på godt og vondt gjennom karrieren sin som artist. Han flyttet ut i tenårene og har reist landet rundt siden. Med en fortid med mye festing, opptredener og et hardt miljø, forteller Øyehaug at han har tatt avstand fra festing på turne i voksen alder.  

– Fokuset nå er å holde oss unna festing i stor grad. Jeg har lært gjennom min karriere hva det gjør med kroppen og hvordan de rundt deg får det når du selv mister bakkekontakten. Da jeg var på mitt verste, var jeg ikke fin på hjemmebane. Man mister seg selv. Det er utvilsomt mye man kan gjøre feil, men jeg har lært på godt å vondt, sier Øyehaug.

– Man kan aldri planlegge noe sånt

Har fortiden din preget musikken dere lager i Rotlaus?

– Jeg er en mann som sitter med veldig mye tanker, og det får jeg utløp for gjennom musikken. Derfor er tekstene også i den karakteren dem er i. Da kom det ett par-tre tekster på løpende bånd, og så har det eskalert derifra. Vi jobber knallhardt hver dag for å gi fansen vår ny musikk, sier han.

Har dere jobbet målrettet mot å bli nominert?

– Man kan aldri planlegge noe sånt. Det kom som en overraskelse for alle. Det er det største vi får oppleve i vår karriere tror jeg, sier Øyehaug.

Musikkskribenten forteller at det har blitt mye medieomtale rundt bandet, og at det både er stas og håper at folk ikke blir lei dem. Hvis de skulle være så heldige å gå av med en eller to seiere, vil det bli vanskelig å holde en tale.

– Vi er jo ikke medietrente i det hele tatt. Vi er veldig ærlige med media, kanskje litt for ærlige også, flirer han. Nominasjonene og omtalene har rett og slett vært overveldende for alle av oss. Vi er et band som sier veldig lite med mange ord. Hvis vi skulle vinne må vi klare å si veldig mye med få ord. Uansett vinner vi mest på å være oss selv, mener Øyehaug.

Spellemann blir sendt på NRK lørdag 30 mars klokken 19:50. Vi ønsker Øyehaug og Rotlaus lykke til.