– Jeg løp et veldig smart og taktisk løp. 

ørstingvantLidingöloppet

Kristine Eikrem Engeset sprang fra alle i verdens største terrengløp og kom på en solid førsteplass. Foto: privat

Kristine Eikrem Engeset (30) fra Ørsta vant på lørdag det 15 kilometer lange terrengløpet Lidingöloppet i Stockholm.
 

Med en tid på 55,04 minutt sprang hun fra alle, inkludert hennes to store konkurrenter fra Etiopia.

– Jeg så de to etiopiske på startstreken, og jeg var litt usikker på om jeg kunne klare og slå de. Taktikken min var å spare energi i hver motbakke, mens hun som var min største konkurrent dro opp farten og brukte mye energi. Etter hver topp kunne jeg bare løpe fort ned og ut på flatene, så jeg løp et veldig smart og et veldig taktisk løp.

Første 15-kilometer

FØRSTEPLASS: Kristines to hovedkonkurrenter fra Etiopia kom på en andre- og tredjeplass under terrengløpet. Foto: privat

Seieren gikk over all forventning for 30-åringen, i det som beregnes som verdens største terrengløp. For drøyt to uker siden løp hun sitt første 10-kilometer løp i Oslo maraton, og nå hennes første 15-kilometer.

– Det var veldig gøy å vinne. Jeg hadde jo egentlig ikke planlagt å ha en slik sesong. Jeg løper jo vanligvis i friidrett på bane, men så fikk jeg lyst til å løpe litt lengre. Det er jo mye lengre enn jeg er vant til, men det viste jo i hvert fall at kondisjonen er på plass. Det gikk over all forventning å vinne «Ti for Grete» for en uke siden, og nå dette løpet. Det er utrolig gøy.

Blod på tann

Ørstingen er klar på sin sak. Seier gir blod på tann og hun har på ingen måte tenkt til å gi seg med det første. Med to løp før jul skal hun sikre formen til nyåret.

– Planen var jo egentlig å ikke å løpe så mye framover, men når det går så bra er det klart at man blir sugen på å løpe mer. Målet nå er faktisk å løpe Furumomila som er om to uker. Også er det hytteplanmila om tre uker. Furumomila skal jeg kun ta som trening, og ikke formtoppe. Hytteplanmila skal jeg prøve å løpe fort og kanskje få en ny pers. Hytteplanmila er jo kanskje den raskeste ti-kilometeren i Norge.

– Hvordan kommer du til å trene for å nå målene dine?

– Jeg startet med treningen i juli i år, så jeg trente jo ikke så mye før disse løpene, kun to og en halv måned. Jeg har lagt ned mye grunntrening og jeg har mye trening i kroppen siden jeg begynte å løpe som 14-åring. Men jeg har jo mye mer å hente med tanke på at jeg ikke har trent lenge før disse løpene. Så nå skal jeg trene mye og trene smart for å løpe fort til neste år.

– Ble det noe feiring etter lørdagens seier?

– Det har ikke vært så veldig mye. Men vi feira med en god middag og spa, så det var jo en god feiring det da. Det er jo ny trening neste dag så det blir ikke så mye mer.