Hjemmelaget ledet fra start til slutt 

Overbevisende seier i første kamp

Volda sto godt i mot angrepene til Førde. 
Foto: Nicholas Noreng / Smp.no. 

Volda spilte til tider festhåndball i Voldahallen, da de slo Førde 35-20 i serieåpningen. 

Søndag ettermiddag var det duket for sesongåpning i 1. divisjon. Volda fikk besøk av Førde og hjemmelaget tok styringen fra første minutt. Etter 6 spilte minutter sto det 4-0 på poengtavla og Førde-trener Hilmar Gudlaugsson så seg nødt til å ta sin første time out.

Hjemmelagets trener, Halldor Haraldsson, hadde større grunn til å være tilfreds med eget lag. 

- Jeg er veldig fornøyd. Jeg la opp en kampplan, og jentene fulgte den 100%. Det er jeg veldig takknemlig for og fornøyd med, og derfor vinner vi kampen, sier han. 

Halldor Haraldsson var fornøyd etter kampen. 
Foto: Caroline Simonsen

Førde kom mer inn i kampen etterhvert, men Volda holdt et mye høyere tempo og var solide bakover. Dermed fremprovoserte de feil i Førdes angrepsspill og kunne selv kontre inn scoringer. Haraldssons jenter ledet kampen 4-0, 6-3, og 9-4. Til pause sto det 19-11 i Voldas favør. 

- Vi må være mest fornøyd med forsvarsspillet. Selvfølgelig redder Hilde (Søyseth) mange mange baller, men ballene lander der for en grunn. Vi står veldig bra i forsvar og får fine kombinasjoner mellom forsvaret og keeper. 

Volda fikk en litt mer rufsete start på 2. omgang og jentene var ikke like treffsikre fremover. Bakover stengte Hilde Søyseth buret og sørget dermed for at Førde ikke knappet inn på ledelsen. I samarbeid med Voldas sterke spill defensivt sørger hun for at bortelaget bare kan se tilbake på 2 scorte mål i løpet av de første 11 minuttene i 2. omgang. 

Til tross for flere bom i den andre omgangen scoret Volda 30 mål på 51 minutter. En bortimot fullsatt Voldahall fikk se lekre scoringer fra alle posisjoner, imponerende langpassninger direkte fra keeper til lynraske vingspillere som satte ballen kontant i mål og et heltent hjemmelag i stor fart. 

15-målsseier til tross, det var ting å sette fingeren på også hos hjemmelaget. Forsvaret blir enkelte ganger rundlurt av det oppsatte spillet til motstanderen, og flere av jentene må notere seg et par tekniske feil. Både i 1. og 2. omgang var det perioder hvor det gikk lang tid mellom scoringene, og det merkes når både playmaker Marte Nornes og høyre bakspiller Thea Imani Sturludottir sitter på benken. De står for mye av kreativiteten fremover i banen. 

23. september møter Volda Fjellhammer på bortebane. Det blir trolig en tøffere kamp som vil kreve enda mer av jentene fra søre sunnmøre. 35-20 mot Førde lover likevel godt for resten av sesongen, spesielt med tanke på at dagens gjester klarte å beholde plassen i fjorårets 1. divisjon. Haraldsson er likevel klar på at det er viktig å ta en kamp om gangen. 

- Dette er to poeng. Vi kan tape med 15 mål og vi kan vinne med 15 mål. Dette er bare to poeng, og i morgen må vi starte å tenke på neste kamp.