Overskudd i 2016 for Ørsta 

Overskudd for Ørsta

2016 ble et godt år for Ørsta kommune med overskudd på 14,9 millioner. Nå gjenstår det bare å se om 2017 kommer til å bli like bra. 

Rådmann i Ørsta kommune Wenche Solheim kan fortelle at 2016 har vært et godt år for de fleste kommunene på Søre Sunnmøre, og at de som ikke har gått med overskudd dette året, kommer til å slite i 2017.

- Jeg må si at vi er fornøyde med fjorårets regnskapstall. Vi er egentlig en lavinntektskommune, men har klart å ha fokus på drift og å drive så effektivt som mulig. Dette året har vært et godt år, men de som ikke har gått med overskudd kommer nok til å få et tøft år i 2017, inkludert oss selv, sier Solheim.

Overskuddet i kommunen skyldes eiendomsskatt, god drift og at seksjonene har holdt sine budsjetter ifølge Solheim. Hun mener dette er svært positivt for lokalbefolkningen.

- Dette betyr at vi kan holde på tjenestenivået. Vi har sluppet å skjære så mye ned i budsjettet og vi har styrka områder som helsestasjonen, noe vi håper befolkningen ser på som nyttige tiltak, forteller Solheim. 

Utfordrende i 2017

Selv om 2016 har vært et godt år for Ørsta kommune, er det ingen selvfølge at oppgangen kommer til å fortsette inn i 2017.

- Det vil bli kjempeutfordrende å holde oppe overskuddet. Vi skal sette i gang en del nye tiltak, spesielt når det kommer til bygg, og det kommer til å koste. Vi kan ikke slappe av nå. Vi må holde fokus på det viktigste, prioritere riktig og ha et godt samarbeid mellom politikk og administrasjon, sier rådmannen.