Sniktitt på nye Øyra skule

Det første som møter deg når du kommer til nye Øyra Skule, er en fargerik fasade. Store vinduer sørger for at innsiden er lys og virker romslig.

Prosjektet som startet i august 2015 er straks ferdigstilt, fortsatt er det en del detaljer som må på plass. Rundt 70 arbeidere fra   Volda og Ørsta har bidratt til at elevene ved barneskolen flytter inn i det nye 7000 kvadratmeter store bygget fra og med neste uke. Her kan det forventes godt inneklima, store og lyse klasserom og en stor kantine med mange sitteplasser.

Fargeglad arkitekt

Den nye skolen skal være en inneskole, hvor elevene må bruke innesko eller tøfler. Hvert trinn får en egen inngang, og en egen garderobe i nærheten av klasserommene sine. I tillegg får trinnene to grupperom hver til disposisjon, som er malt i spreke farger som resten av skolen.

I det nye bygget er det også et stort amfi, som kan brukes av skolen eller andre som ønsker å leie det. Vegger kan fjernes slik at det som allerede er et stort amfi, kan gjøres enda større, og med et eget backstage-område.

Øyra skule har rundt 55 ansatte, og den fargeglade arkitekten har også sørget for at gråe og kjedelige arbeidsrom ikke blir å finne i bygget. De store hvite pultene, står i kontrast med fargene på veggene og sørger for gode arbeidsforhold.

Tilrettelagt for alle

I tillegg til klasserom og grupperom, har også skolen et eget bibliotek, eget rom for naturfag og et musikkrom.

Musikkrommet skal deles med Volda kulturskule som får et etterlengta nytt lokale.

Det er også en del av skolen som er tilrettelagt spesielt for de som har ekstra behov, og som trenger bedre oppfølging og trening.

God utsikt

Rundt hele skolen er det store vindu som gir en panoramautsikt. Fra kantina og spiserommet for lærerne er det utsikt mot de mektige Sunnmørsalpene.

Den nye skolen er snart ferdig, og det skal nå bygges videre. Den gamle skolen skal rives, og det vil derfor enda være bygging rundt skolen. Etter hvert vil også dette komme på plass.

De 330 elevene ved skolen har virkelig noe å glede seg til.