Øyralangs for første gang

øyralangs

I sommer begynte planleggingen av en kulturell lysløype i Volda, som skulle gå fra Årneset ned stien mot sentrum. Nå på lørdag skjer det. 

aina øvstetun
Styremedlem i "Øyralangs", Aina Øvstetun, oppfordrer bygdefolket til å komme ut av stuene sine.
FOTO: Privat

Styremedlem Aina Øvstetun besøkte Radio Volda for å snakke om arrangementet. 

Hva er en kulturell lysvandring?

– Det vil si det at vi lyser opp hele elvadalen med fakler og lykter og diverse andre ting. Da får bygdefolket oppleve se dans, dramainnslag, ulike musikere, film, og en veldig fin lyssetting av både elv og trær. Vi har også fått mange gode bidrag fra SFO og skoler og barnehager i Volda. 

Hvorfor ha et slikt arrangement her i Volda?

– Det er for å få bygdefolket litt ut av stuene sine, og kanskje spesielt nå på høsten så blir en sittende mer inne og da er det veldig kjekt at det skjer noe. Tanken var jo at vi hadde lyst til å skape litt liv i bygda, og så kom det fram et forslag av Ellen Hesselberg i Facebook-gruppen "Gi nytt liv til bygda vår" om en sånn kulturell lysvandring. 

Er det stort engasjement for det her?

– Veldig! Vi har fått mye positiv respons fra alle i bygda, så det er utrolig moro å arrangere dette når folk er så gira. Så vi håper at mange møter opp på lørdag.

Når og hvor skal folk møte opp?

– Det er veldig viktig at alle begynner på Årneset. Hvis noen begynner å gå motsatt vei vil det fort bli trafikkork. Vi starter klokken 17:30, men håper at folk sprer seg litt utover tidsmessig. Det er kanskje greit for barnefamilier som skal hjem og legge ungene å begynne tidlig, men det blir jo mørkere etter hvert, og da vil man se lysene enda bedre og få enda mer effekt av det.

Arrangørene oppfordrer de som skal ut å vandre til å gå ut i sentrum etterpå. Både Rokken og Geiranger Bakeri har laget egen "Øyralangs"-meny. 

øyralangs