Hvem har stjålet påskeegget?

Påskekrim

Det er en rolig søndags morgen, ikke ulik søndager flest. Detektiv Frida Frosk sitter i påskesolen med en kopp kaffe når hun plutselig får en telefon fra museumssjef Hanne Høne. «Noen har stjålet påskeegget!» roper Hanne Høne fortvilet. Detektiv Frida Frosk får frysninger nedover ryggen...påskeegget er en lokalskatt i bygda. «Det ble stjålet i natt, rett etter festen», forklarer Hanne Høne. Museets ansatte hadde påskebord natt til søndag, og det ble konsumert store mengder eggelikør.

Når Frida Frosk ankommer museet, ser hun umiddelbart at et vindu er knust. Det ligger glasskår på gresset utenfor, og glasskuppelen som skulle skjerme egget ligger også i tusen knas. «Det var Pontus Papegøye, jeg er helt sikker!», sier vaktmester Rikke Røyskatt. Til tross for at det er søndag, møter hun opp når hun hører den forferdelige nyheten. Pontus Papegøye er bygdas fyllefant. Han har de siste årene bodd i containeren utenfor museet. «Hvem er det som har nøkkel til museet?» spør Frida Frosk undrende. «Det er bare jeg, vaktmesteren og museumseieren, men ingen har tatt nøklene...» sukker Hanne Høne.

«Hvis ikke det er Pontus Papegøye, må det være Bygde-boyza», sier museumseier Helena Hest over telefonen, hun er nemlig på påskefjellet. Bygde-boyza er en gjeng med gutter som lager mye kvalme i lokalsamfunnet. De råner rundt i Volvo 240, og har flere dommer på seg. Blant annet tyveri, ordensforstyrrelser og gjengkriminalitet. Bygde-Boyza består av Espen Esel, Karl Krokodille og Daniel Dromedar. Espen Esel er nevøen til museumseier Helena Hest.

«Jeg kan be alle som var på festen i går om å komme hit, så kan du spørre litt rundt», sier Hanne Høne og strekker seg etter mobilen. Frida Frosk avbryter...«det er ingen grunn til det, jeg vet hvem tyven er!»

 

Klarer du å gjette hvem tyven er? Fasiten finner du nederst.

 

 

 

 

 

 

 

Fasit: Det er Hanne Høne som er tyven. Hun var på jobb på en søndag, og var veldig rask på å ringe detektiven. Samtidig er vinduet knust innenfra, derfor kan det ikke ha vært et innbrudd.