Hva skal man fylle påskeegget med?

Påsketest 2017

PANELET:Fra venstre: Iris Alm, Elin Kristin Raudøy og Øyvind H. Lønberg har testet de forskjellige godteriprodusentenes påskegodt FOTO: Edvard R Ertesvåg

Vi har kommet til den tiden av året der kveldene blir lysere, snøen sliter med å holde stand og hestehoven kjemper seg fram mellom gammelt løv og grus i hver en grøftekant. Men et annet sikkert vårtegn er de knallgule, kyllingdekkede påskegodteri-variantene som dukker opp i hopetall hos din lokale kjøpmann.

Næravisa har testet påskegodteri for deg. Panelet består av Elin Kristin Raudøy, Øyvind H.Lønberg og Iris Alm som alle er ihuga godterientusiaster. De tre har sterke meninger om hva som hører påskeegget til.

– Påskegodteri er tradisjon for meg, og vekker kjære minner fra barndommen. sier Øyvind innledningsvis.

Denne testen har kun tatt for seg påskeprodukter, og produktene er å oppdrive på hvilken som helst dagligvarekjede. Produktene som har blitt testet er følgende: Brynhilds påskeskum, Nidars kolibriegg, Freias sjokoladeappelsin, Anthon Bergs mandelegg, påskemix, Nidars påskemarsipan, Minde fristelser, Nidars favoritter (påskeutgave), Anthon Bergs fugleegg og kvikk lunsj.

Produktene har blitt testet ut ifra smak, utseende, konsistens på en skala fra en til seks. Prisen har også blitt vurdert.

Testresultat:

Brynhild påskeskum (22.00kr): 3

Posen inneholder hvite og gule skumfigurer med hver sin smak.
Denne ble litt for søt for panelet. Smaken var litt kunstig, og skumkonsistensen var litt rar. Men Elin som er en skum-fan synes denne var god på smak.

 Nidars kolibriegg (24.00kr): 4

Denne påskeklassikeren er et marsipanegg dyppet i sjokolade, med tutti frutti strø utenpå.
Denne falt i smak hos de marsipanglade. Øyvind påpeker at denne varianten kan være farlig hvis man er småsulten, og den gule marsipanen har noe ved seg.

 

 Freias sjokoladeappelsin (23.40kr): 5

En appelsinformet sjokolade med appelsinsmak.

Panelet synes utseende er kreativt, og kombinasjonen av appelsin og sjokolade fungerer utmerket. Iris er klar på at dette er noe hun kommer til å kjøpe i påsken.

Anthon Bergs mandelegg (25.90kr): 3

Disse eggene er mandler dyppet i sjokolade, før de til slutt har blitt glasert i forskjellige farger.
Panelet synes sjokoladen har helt middels, og mandlene var litt kjedelige på smak. Elin mener at mandlene med hell kunne ha vært ristet.

– Helt ok denne. Hadde nok smakt på de hadde de stått fremme, men vet ikke om jeg hadde kjøp dem, sier Iris.

Brynhild Påskemix (24.90kr): 4

Blanding av tradisjonell påskesjokolade og påskefigurer laget av fruktgelé.

Variasjonen av de forskjellige tingene i posen blir satt pris på. Godt med litt annet en bare  sjokolade og marsipan understreker Elin og Iris. Øyvind synes dette rett og slett var æsj.

Nidars påskemarsipan (29.40kr): 4

Posen inneholder Nidars forskjellige marsipansorter, pluss litt sjokolade.

Her synes panelet det blir litt lite av hver sort. Marsipanen synes de er helt grei, og sjokoladen er god. Øivind som er en selvutnevnt marsipanelsker poengterer at det ikke kan gå galt med Nidars marsipan.

Minde påskefristelser (42.90kr): 4

En pose med sjokolade, marsipan, skumgummi og noe sjokolade med fyll.

Mye forskjellig i denne posen, sier Elin. Sjokoladeknappene med appelsinsmak var et friskt pust, mens gul skumgummi med sjokolade var en merkelig kombinasjon, men sjokoladen med bringebær var best, legger Iris til. Det må påpekes at denne posen var veldig dyr.

 Nidars påskefavoritter (26.40kr): 5

Denne påskeutgaven av Nidars favoritter kommer med bamsemums, sjokoladeegg, marsipan og sjokolade.
Veldig bra miks av forskjellig biter. Flere nye ting som bryter litt med det tradisjonelle påskegodteriet.

–Knazen vekker gode barndomsminner fra min oppvekst, kremter Øivind.

 Anthon Bergs fugleegg (33.30kr): 3

Klassiske marsipanegg med sjokoladetrekk.

– Disse var store! Marsipanen var god og myk, men ”skallet” var litt hardt. Den store størrelsen gjør at disse er umulige å dele, bemerker Elin seg.

 Kvikk lunsj (3.60kr): 4/5

Trenger vel ikke noen ytterligere beskrivelse.

Delbar og klassisk. Det kan aldri gå galt med kvikklunsj. Ikke noen nyvinning, men fungerer som alltid. Drøye fire kroner for en kvikklunsj er intet annet en grisebillig.

– Gode gamle kvikklunsjen. Oser skitur og påskestemning av denne, legger Øyvind til.