Hvor bør du reise i påska? 

Påskeværet

STRANDAFJELLET: Sunnmørsalpene er godt kjent blant skientusiaster, og er et sikkert stikk om du er på jakt etter snø. (Foto: Wanja Sandø) 

Vestlandet får kanskje ikke det fineste påskeværet, men vi gjør det best i bakken. 

Påsken nærmer seg, og igjen forventningene om pudder, tynne fleecejakker og solbrune fjes.

– Det er ikke utsikter for noe drømmepåske slik det ser ut nå, men det er litt tidlig å si, forteller meteorolog Gunnar Livik til Nærnett.

Det ser ut som Østlandet stikker av med det beste været, mens Nord-Norge ligger dårligst an.

Palmehelga 

– Til helga ser det ut til at Sør-Norge vil få ganske greie forhold, hvor det bygges opp heltrykk utover lørdag og søndag. Nord for Stadt vil det henge igjen byger, sier Livik. 

Vestlandet kan vente seg bygevær og nordvestlig vind de første dagene ut i ferien.

Solgløtt

Et lite høytrykk vil derimot kanskje gi sunnmøringene noe finvær palmesøndag. 

– Natt til søndag skal det gi seg, og det vil stort sett bli oppholdsvær og lettere skydekke utover dagen.  Det bygges hvertfall opp et lite høytrykk som kanskje kan gi sannsynlighet for oppholdsvær søndag og mandag.

Påske på fjellet 

Vintrene opp gjennom ser ut til å bli mildere og mildere, med relativt høye dagtemperaturer. Den milde vinteren tvinger skisentrene til å holde stengt. Store vinterdestinasjoner som Hemsedal, Geilo og Beitostølen har vært snøfattige. 

Er du ivrig etter å spenne på deg skiene så er fjelltoppene i vest og Nord-Norge sikre stikk.

– Det er veldig mildt akkurat nå, men det vil bli litt kjøligere fra i morgen av, som gir en del nedbør og etterhvert snøbyger i fjellet på Sunnmøre, sier Livik.

Ifølge langtidsvarselet på Yr.no blir det nedbør i form av snø stort sett hele påskeuka på Strandafjellet. (Foto: Wanja Sandø) 

Ørta skisenter holdt i helgen stengt pga. høye temperaturer og nedbør. Volda skisenter gjør det samme i påvente av mer snø.

Løypeansvarlig Sjur Ringstad ved Strandafjellet skisenter sier derimot at utsiktene ser greie ut for deres del.

– Det ser ut som at det kommer noe snø til helga og utover uka. Vi har ikke hatt noe særlig problem med snømengden i vinter.

Vanskelig å anslå

I slutten av neste uke vil det ligge et stort høytrykk over Europa, noe som vil kunne styre lavtykkene inn mot Island. Hvilken bane lavtrykkene får vil avgjøre påskeværet, om det blir sol eller nedbør, skriver TV2.