Populært med Airbnb i Volda

Populært med Airbnb i Volda

POPULÆRT TURISTSTED: Etterspørselen etter Airbnb er stor i Volda. Foto: Nina Sørlie Nilssen 

Å leie ut sin egen private boenhet er et voksende fenomen, og også i Volda har folk blitt bitt av basillen. 

Nettstedet Airbnb gir privatpersoner over hele verden mulighet til å leie ut deres private bopel. Man kan leie ut hele huset eller leiligheten sin, og man kan også velge å bare leie ut et rom. 

Gjennom de siste årene har bruken av Airbnb økt kraftig i Norge. Airbnb er veldig populært i Volda, og akkurat nå er det 30 utleieenheter i Volda på Airbnb.no.

Stor etterspørsel etter Airbnb i Volda

Stadig flere begynner å leie ut sine egne hus med Airbnb, og Lisbeth Svendsen er en av de. Lisbeth bor i Volda sentrum, og har bare hatt positive opplevelser med Airbnb hittil.

– Jeg har drevet med Airbnb i litt over tre år, og jeg stortrives med det. Jeg leier ut to rom i mitt eget hus, og gjestene kan også benytte seg av fellesarealene i huset. Jeg var en av de første som begynte med Airbnb i volda, og det var i 2015. Nå ser jeg at antall utleiere av Airbnb i Volda har økt kraftig.

LEIER UT: Lisbeth lar fremmede personer bo i huset hennes via Airbnb, og ser at dette er et voksende fenomen. Foto: Nina Sørlie Nilssen

Lisbeth forteller at å leie ut rom med Airbnb er en veldig grei ekstrainntekt.

– Jeg tror at å leie ut med Airbnb er mer lønnsomt enn å leie ut langtidsleie. Men det er en mye mer usikker inntekt, for man kan jo aldri vite hvor stor etterspørsel det er etter korttidsleie. Men i Volda så ser jeg at behovet for plutselig overnatting er til stede, og da er jo Airbnb midt i blinken.

Lisbeth har hatt veldig mange leieboere hittil i år, og at hun har hatt besøk av folk fra hele verden.

– Akkurat nå har jeg to personer fra Estland på et rom, også har jeg en fra India og en fra Litauen på et annet rom. Det er utrolig morsomt å få møte så mange forskjellige folk fra så mange land.

Hvorfor tror du etterspørselen etter Airbnb er så stor i Volda?

– Det er mange turister fra andre land som kommer hit blant annet for å se Geiranger og fordi de vil gå turer i fjellene her.

Lisbeth avslutter med at det er vanskelig å vite om mange velger Airbnb ovenfor hotellet i Volda, men med en raskt sammenligning av prisene så er det tydelig at Airbnb er et billigere alternativ.