Selvsikker Warholm gleder seg til sitt eget stevne

Pressekonferanse KWI

KLAR FOR SHOW PÅ HJEMMEBANE: Karsten Warholm fra torsdagens pressekonferanse.  FOTO: Martin Langeveld

Det manglet ikke på stjernene på torsdagens pressekonferanse i forkant av Karsten Warholm international.

Flere verdensmestere var på plass da arrangøren Dimna IL arrangerte pressekonferanse torsdag kveld. Hovedpersonen selv Karsten Warholm var i strålende humør. Han ser frem til fredagens konkurranse.

– Jeg har gledet meg veldig lenge til det her.  Forventingene er at det blir kjempebra.  

Sammen med Dimna IL arrangerer Karsten Warholm  sitt eget stevne for andre året på rad. Warholm forteller at han er spent på selve konkurransen og gjennomføringen.

– Det her er det eneste stevnet jeg er selv med og arrangerer, så jeg legger litt prestisje i det her. 

Mye mengdetrening

Den regjerende verdensmesteren tok seg som alltid god til pressen som møtte opp. Warholm kunne fortelle til Nærnett at han ligger godt an foran sesongen. 

–Oppkjøringen veldig bra, har gjennomført mye hard trening i vinter.  Ellers er mye som før. Den eneste forskjellen er vell at vi har puttet på litt mer mengde enn før.

Warholms trener Leif Olav Alnes er etterhvert blitt en meget anerkjent trener i Norge. Alnæs som har vunnet årets trener ved flere anledninger, prislover sin elev.

– Jeg er utrolig privilegert som får jobbe med Karsten (Warholm). At han står her i dag som dobbelt verdensmester på en øvelse som aldri har vært høyere nivå på er ganske surrealistisk.

Leif Olav Alnes blir intervjuet av nærnett. FOTO: Martin Langeveld

Imponert over Ulsteinvik

Alnes som er født og oppvokst  på Nordmøre er imponert over hva den lille byen på Søre Sunnmøre har fått til i form av engasjement og dugnadsånd.

–Det er kjempespennende med dette stevne her. Det at det er et stadig høyere nivå på deltakelsen, viser standingen Karstein har i friidrettsverden. Det er et voldsomt engasjement i Ulsteinvik, forteller Alnes.

Usikker på innendørsformen

Det Warholm er usikker på, er innendørsformen. Han har ikke konkurrert innendørs på ett år. 

– Det blir litt uvant. Jeg er vant til et annet underlag, men jeg er sikker på at jeg kan gi publikum et bra show uansett.

Stevnestart er fredag kveld halv seks. NRK sender direkte kl 18:20.