3,4 milliarder til fylket 

Pressekonferanse om NTP

PRESSEKONFERANSE: F.v: Pål Farstad (V), Harald Nesvik (Frp), Helge Orten (H) og Rigmor Andersen Eide (KrF). Foto: Stortinget.no

Veiprosjekt i Møre og Romsdal skal få milliard beløp. E136 gjennom Romsdalen, Lerstadvegen i Ålesund og et forbikjøringsfelt på Ørskogsfjellet er tre av prosjektene som skal få penger. 

- Dette er en jubeldag for samferdsel i Møre og Romsdal. E136 har vært jobbet med i mange år, sier stortingsrepresentant Rigmor Andersen Eide (KrF) til NRK.no

På en pressekonferanse i Ålesund onsdag morgen la parlamentarisk leder i Fremskrittspartiet, Harald Nesvik, deler av Nasjonal transportplan.  Her ble det fortalt hvilke prosjekter som har fått bevilget penger. Ingen av prosjektene fra Søre Sunnmøre som står i kø om penger fikk noe nærmere beskjed av Nesvik. Noen av de viktigste prosjektene som ønsker beviliget penger i regionen er riksvei 15 Strynefjellsvegen, som brukes mye i næringslivet og Hafast.

Ørstafjordkrysning og Voldatunnel er andre prosjekt på Søre Sunnmøre som venter på NTP og hvike prosjekter som skal få bevilget penger til vei de neste 12 årene.