– På tide å gjøre noe snilt

Dex Carrington Ulsteinvik

Latter Live: Dex Carrington vant både publikums hjerter og lattermuskler på fredag. (foto: Bendik Hansen)

– Hele livet handler om å le, siden alt annet er komplett meningsløst. Hvis du kan dø etter å ha fått noen andre til å le, kan du dø lykkelig. – Og det er det det handler om; dø lykkelig!
 

Er det viktig for deg at folk skal se på deg som en bra fyr?

– Åpenbart. Det er 99 % av grunnen til at jeg dro til Uganda. Men, jeg mener, hvis sideeffekten er at en flokk unger ikke dør i en grøft og får gått på skole, og ha et liv fylt av muligheter, så er det bra. Ikke en dårlig sideeffekt akkurat, hvis du skjønner hva jeg mener?

Dex Carrington er navnet på en av komikerne som fredag kveld stod på scenen på Sjøborg kulturhus, men også navnet til norsk-amerikaneren som i 2015 dro til Uganda for å lage Plan Norge-reklame.

–Planen med Uganda-turen var at jeg gjennom 20-årene var et selvopptatt rasshøl som ikke gjorde noe godt for andre, og jeg endte derfor opp med å være ganske deppa, hadde mye angst og hadde ikke noe bra liv, forteller Carrington. Videre sier han hvordan han derfor syns det var på tide å gjøre noe snilt for folk. Han setter håret opp i en "man-bun" på det lille backstagerommet, opplyst av lyspærer hengende rundt blankpussede speil. 

 "Jeg visste at hvis folk fikk se meg i denne settingen, så ville de reagere med ”wow, det er en snill fyr!”."

Les mer fra Latter Live:

- Vi er ikke tøffe nok

Amerikaner med stor Ø, ganger tre!

– Hvis du drar til Vestlandet må du uten tvil ta en ferje, spise en av de ”pannekakene” med geitost, gi en high-five til en lastebilsjåfør. Senere, kanskje prøve å sjekke opp en dame, ideelt sett hun som lager pannekakene med geitost. Alt skjer på ferjene!

Carrington er først og fremst kjent for reiseprogrammet Dexpedition som gikk over to sesonger på europeisk MTV. I disse dager er han med på turné med Latter. Dex, eller Jørgen Kjønø, som han egentlig heter, veksler mellom den nedtonede virkeligheten og den mer hyperaktive, amerikanske varianten.

–Hva om jeg forteller en dårlig vits, og så spiller dere sykt seriøse? (foto: Bendik Hansen)

Du har i et tidligere intervju sagt at du har konvertert fire lesbiske til å bli hetero, hva er målet for i kveld?

Dex tar fatt i spørsmålsarket og leser det enda en gang, med latteren langt oppe i halsen. –Hvis det viser seg å være en lesbisk dame i publikum som virkelig, virkelig ønsker å konvertere, så tror jeg Magnus (Magnus Ravneberg, med-komiker, journ.anm.) kan bekrefte at jeg er kapabel til å gjøre det. 

Magnus nikker med. – Ja!