Leverer frokost på døren

Ferske brødvarer og dagens avis rett på døren

 Morgenlevering driver med levering av aviser og brødvarer og bidrar til at sunnmøringer får en flott start på dagen. Fra venstre Øystein Åmot, prosjektleder. Høyre: Ola Lystad, transportsjef.

Morgentrette sunnmøringer kan få dagens viktigste måltid, frokosten, og fersk avis rett på døren, når morgenlevering nå tilbyr levering også på Sunnmøre. 

Morgenlevering har i tre måneder gitt sunnmøringer fersk lesestoff og brødvarer på døren. Kundene bestiller kvelden før og mottar melding på mobil på morgenen at bestillingen er ankommet.

Øystein Åmot er leder for prosjektet her på Sunnmøre og forteller at han startet det hele for å prøve å kombinere avis- og pakkelevering og brødlevering.

—Det er jo sånn at avisene går stadig vekk nedover, og vi må jo finne andre måter å drive bedrift på. Vi begynte med pakkelevering, men så tenkte vi at vi kunne utnytte den økende netthandelen og tenkte vi kunne begynne med brødlevering.

Kjører på natta

For at kundene skal kunne våkne til lokalavisa og frokost kjører budene på 6 timer på natta. Med bilene fulle av Sunnmørsposten, Her og Nå, pakker og frokost kjører de for å gi leveranser i hele Sunnmøre, med unntak av Folkestad, Austefjord og Hjartåbygda.

Victoria Komasko er distribusjonsleder , med ansvar for 70 bud, og kjører selv bud ved behov.

—Jeg synes egentlig det er fint å kjøre på natten, for da kan jeg gjøre litt som jeg vil på dagen. Foreløpig er jeg her og kjører og har ansvar for distribusjonen, men håper jeg kan studere her også, sier Komasko.

Mest aviser

Morgenleveringen her på Sunnmøre leverer foreløpig mest aviser og annet lesestoff. Helgene går det for øvrig mer brødvarer.

—Helgene er det mere frokostvarer enn ukedagene, hverdagene er går det mest i Sunnmørsposten, Vikebladet og sånt. I helgen har folk mere tid til å nyte en god frokost. Og en god frokost er jo viktig for det gir energi til å komme gjennom dagen.

—Frokost holder oss sammen

Live Sætre Rotevatn, mamma i familien Sætre Rotevatn er glad for at hun fant tilbudet, da morgenene kan være hektiske. Hun forteller det er greit å bestille kvelden før, så de slipper å kjøpe på morgenen. Med tre døtre på tre forskjellige skoler går hverdagen ofte i ett for familien

—Frokost er måltidet vi sitter lengst og den holder oss sammen. I en hektisk hverdag der alle gjør noe hele tiden får vi ikke alltid middagen sammen og det er hyggelig å være i lag på morgenen, sier Rotevatn.