–Vi er ikke tøffe nok

Fyller Nærums sko

Latter Live: Johan Golden var fornøyd til tross "bedehusstemning". (foto: Bendik Hansen)

"Skoene hans har jeg klart å fylle, for han har utrolig små føtter. Så det var ikke noe problem!"

Golden har vært i spillet lenge, og er kjent fra programmer som Golden Goal, Misjonen og Nytt på Nytt. I sistnevnte tok han over for Knut Nærum. I følge Golden har ikke det vært noe problem. Ikke bokstavelig talt i hvert fall.

Komikeren er åpen om at han aldri har prøvd å fylle skoene til Nærum, men heller prøvd å fylle sine egne, som han sier selv er det bare Knut Nærum som er Knut Nærum. Golden er utvilsomt i godt humør i forkant av showet, og følger kvikt opp med at han mest sannsynlig ville fått sparken for ganske mange år siden om han skulle prøvd å holde humorsporet til den tidligere Nytt på Nytt-stjernen.

Greit å tulle med alt

Golden er etter eget utsagn ”Norges eneste neger” og har deltatt i offentlig debatt om bruken av ordet. På spørsmål om han tror å ha muligheten til å dra minoritetskortet kan ha hjulpet han å entre den norske humorscenen, svarer han nei. Det går et par sekunder før han følger opp med en kommentar. – Det har nok gitt meg litegran mer lov, eller, det har kanskje vært litt lettere for meg å tulle med det enn det er for andre. Jeg får nok lov til å si litt mer fordi jeg ikke er norsk, eller etnisk norsk, altså hvit. Det kommer helt an på hvordan rasistene driver å definerer det.

- Vi er for redde for konsekvenser. (foto: Bendik Hansen)

På spørsmål om det er greit å tulle med alt sier han at det i utgangspunktet er det. –Jeg sier ikke at det er morsomt å tulle med alt. Vi er dessverre bare ikke tøffe nok. For eksempel IS, som har vært så gode i sin skremselspropaganda. "-Og ildsinte radikale muslimer, så det er jo ingen som tuller med å tegne Muhammed og sånne ting. Det gjør man jo ikke. Og det er fordi man er redd for konsekvenser."

Les mer fra Latter Live:

- Dro til Afrika for å få bedre rykte

Bedehusstemning

Ikke bare Dex Carrington og konferansier Øyvind Loven fikk scenetid i Ulsteinvik fredag kveld. Med på turen var også Magnus Ravneberg og Bjørn-Henning Ødegård. Stemningen i det halvfulle kulturhuset kan ikke beskrives som ekstatisk eller latterkvelt, men derimot overraskende rolig. Mulig på grunn av det Johan Golden beskrev som bedehus-stemning før showet. Det var nemlig ikke alkoholservering under showet.

Til tross mangelen på fulle folk virket Golden tilfreds med showet. – Det var veldig gøy, og veldig fint publikum. Jeg gjorde bare nytt materiale, så jeg var fullstendig ute og sykla, men de var med, så jeg er veldig fornøyd.

Han følger kvikt opp med et spørsmål "Syns de det var drøyt eller?" Det er åpenlyst at Golden la merke til at humoren hans ble noe drøy kost for kveldens publikum.