Volda Røde Kors får ny båt til redningsaksjoner

Ny redningsbåt til Volda Røde Kors

Volda Røde Kors får i april en ny båt, lignende denne. FOTO: AKVA Group ASA

Redningsbåten til Volda Røde Kors er gammel og slitt. Nå får de splitter ny båt i april.

Volda Røde Kors er blant de største hjelpekorsene på Vestlandet og har lenge hatt en slitt og gammel redningsbåt. I april kommer en ny båt og leder Audun Høidal forteller at det det trengs.

 –Båten er gammel og vi får den rett og slett ikke i høy nok fart og tid er jo vesentlig poeng når man driver med redningsaksjoner, sier Høidal.

Slik ser den gamle redningsbåten ut. FOTO: Audun Høidal

Lang prosess

Veien til den nye redningsbåten har vært lang, mye på grunn av at det er vanskelig for frivillige organisasjoner å få finasiert slike prosjekt.

 –Vi begynte for to-tre år siden år siden å se på ny båt og finansieringen av en slik båt, og har brukt disse årene å få støtte fra bedrifter, banker og private. Før jul, fikk vi nok støtte til en ny båt, sier Tormod Eldholm.

Han er leder ved Hjelpekorpset til Volda Røde Kors og var blant pågangsdriverne for å få til en ny båt. 

Ut med gammel inn med ny

Både den nye og gamle båten er det som kalles rigger. Den gamle båten er så slitt at den lekker, og vanndreneringen fungerer ikke som den skal. Den nye båten har god motor, vil være raskere og tåle røff sjø.

Audun Høidal sier at de ikke kommer til å bruke begge båtene når den nye kommer.

  –Nei, den gamle båten er så gammel og skadet og har vært gjennom mye, så vi kommer til å selge motoren og så får kjøperen båten med på kjøpet.

Stor betydning

Volda Røde Kors tar i mot oppdrag også utenfor Volda, så en ny båt kommer godt med.

 –Når det er rednings- og søkaksjoner i nærheten blir vi ofte tilkalt, ikke bare i Volda, men også Ytre Sunnmøre. Det er et landskap preget av fjorder, så å ha en god redningsbåt er viktig. Den nye båten kommer vi til å kjøre ut og havsette der det trengs, når det trengs, sier Høidal.

Søker støtte fra folket til utstyr til båten

Med en ny båt trengs det også nytt utstyr. Nå jobber Volda Røde Kors med å skaffe penger til utstyr og tar i bruk spleisesider der bedrifter og andre interesserte han donenere en slant.

Hør radio reportasjen her: