Møre skatehall blir ny

Skatehall

Møre skatehall. Foto: Frida Ravna Rømo

Hallen i Hovdebygda er under oppussing, og målet er å ha den ferdig til X2-festivalen.

Hør radioreportasjen fra Radio Volda:

Jan tore Myrhol
Jan Tore Myrhol. Foto: Frida Ravna Rømo

Jan Tore Myrhol, styreleder for Ørsta brettklubb, er en av de som har stått bak byggingen og oppussingen av skatehallen. Det som har blitt gjort for skatemiljøet, beskriver han som en barndomsdrøm som har gått i oppfyllelse.

—Hadde jeg hatt et slik tilbud da jeg vokste opp, hadde jeg kanskje ikke flyttet. 

Oppussingen er bare gjort av dugnad, og ingen profesjonelle aktører har bidratt. Tegningene ble skissert på en serviett, og de er kun laget på grunnlag av erfaring. Når man har skatet en stund, vet man hva som funker og ikke, sier Myrhol.

Ettertraktet på grunn av været

Hallen ligger lokalisert i Hovdebygda, og er drevet av Ørsta brettklubb. Myrhol forteller at en innendørs skatehall er ettertraktet, spesielt på Vestlandet, hvor været til tider kan være veldig ustabilt.

Parken i Volda har et lite skatemiljø, derfor så vi behovet for en innendørshall. Det regner så mye her og da er det lite gunstig med bare en utepark, sier Myrhol.

De som står bak oppussingen av hallen beskriver han som en liten gjeng fra Ørsta. Likevel har sponsorer og brukerne hatt en stor del å si for oppussingen.

Ingen av vi som jobber med dette har det som fulltidsjobb. Her er det kun frivillig arbeid. På grunn av dette er vi avhengig av både sponsorer og brukere. Lokalmiljøet har vært en stor del av prosjektet, og man kan regne med at over hundre arbeidstimer har blitt lagt ned her, forteller skateentusiasten.

Alle er velkomne

Brukere fra hele regionen er brukere av skatehallen og alle har mulighet til å bruke den.

Her er det litt folk fra Ørsta og en god del fra Volda og Ålesund. I Ålesund er det et godt skatemiljø, men ingen innendørspark. Dette resulterer i at de kommer hit. Her er det ingen aldersgrense og alle er velkomne, sier Myrhol.

Han legger til at det er i hovedsak for skatere, men de med sparkesykkel har også lov til å bruke hallen. På grunn av slitasje kan de med BMX dessverre ikke bruke den, forklarer han.

Klubben har også jenteskate hver onsdag, hvor det utelukkende er for jenter. Myrhol forklarer at dette er for å bygge opp jentemiljøet innenfor skating, og tror at dette kan være til stor hjelp. Hallen er også en vennlig park for nybegynnere.

X2-festivalen til skatehallen

20.april braker den lokale X2-festivalen i Volda løs. Målet er å bli ferdig til da.

Oppussingen er i siste fase nå, og målet er å bli helt ferdig til X2-festivalen i april, da det skal være konkurranse i skatehallen. Det blir en gylden mulighet til å se på andre, eller prøve litt selv for de som ønsker det. Hvis ikke er det bare å komme når man vil, sier Myrhol.

Myrhol og gjengen bak har en klar og tydelig visjon med prosjeket, på grunn av alt arbeidet som har blitt lagt ned.

Visjonen fremover er å bygge opp et stort miljø forhåpentligvis blir dette noe permanent.

- En enda større hall , denne hallen leier vi bare. Vi har en kontrakt på tre år først, så får vi se hvor vi ender opp etter det, avslutter Myrhol.