Prøv Radio Voldas høstsuppe

radio-voldas-høstsuppe

HØSTSUPPE: Kos deg med Radio Voldas suppe i høst. Alle foto: Jørgen Vigdal

Høsten er mørketid, synkende temperatur, regn og forkjølelse. Hva med å diske opp med en deilig gulrot- og ingefærsuppe i høstmørket? Superenkel, sunn og garantert en favoritt for hele familien!

Radio Voldas høstsuppe

Slik gjør du:
Skrell gulrøtter, poteter, hvitløk og løk og skjær i mindre biter. Fres grønnsakene i olje i noen minutter uten at det tar farge. Tilsett revet ingefær og fres videre et par minutter. Hell i vann og tilsett buljong. La suppa koke under lokk til gulrøttene er møre, ca 15 minutter. Kjør suppen glatt med en stavmikser. Tilsett creme fraiche og smak til med salt, pepper og litt kajennepepper. Suppa er nå serveringsklar.



Server gjerne med brød eller baguette ved siden av.

Vel bekomme!

Ingredienser til 4 porsjoner
 

  • 8 middels store gulrøtter
  • 3 middels store poteter
  • 2 middels store gue løk
  • 2 hvitløksfedd
  • 3 ss revet ingefær
  • 3 terninger grønnsaksbuljong
  • 14 dl vann
  • 2 dl creme fraiche
  • salt, pepper og kajennepepper