Ukens tips og triks 1

Ukens tips og triks

Ellen Karin Ljosnes Moen

I denne ukens utgave av "Litt lettere hverdag" finner vi enklere løsninger på hvordan du kan fjerne rødvinsflekker, vond lukt og svidd belegg. 
 

Hør spalten her:

Har du noen gang opplevd at et brent belegg har lagt seg nederst i kjelen din etter koking av grøt? Eller etter du har lagd en suppe? Det har vi alle. De fleste av oss begynner å skrape bort belegget med en gang, og denne skrapingen gjør oss bare mer irriterte enn vi trenger å bli. Vi bruker faktisk mer tid og energi på å fjerne belegget hvis vi skraper i bunnen av kjelen med en gang. 

  • Tøm kjelen for matrester. Fyll kjelen med varmt vann, så det dekker 1/4 av kjelen, og la den stå på benken til dagen etter. Når du har prøvd ut tipset, og skal fjerne belegget som ligger nederst i din kasserolle, vil du få den samme tilfredsstillende følelsen, som når du lager iskuler av en fløyelsmyk iskrem. Nærmest ingen motstand.

 

Det å få rødvinsflekker på den nye skjorten du kjøpe i forrige uke, eller favoritt klesplagget du har hatt i en årrekke, er ikke en ønsketenkning. Men når problemet først inntreffer, er det greit å vite hva man skal gjøre. Kjerringrådet om at Tonic-vann skal fjerne nærmest alle typer flekker, har vi gleden av å bekrefte at fungerer på vår uvenn; rødvinsflekken. MEN! Flekken blir først borte etter en tur i vaskemaskinen, eller etter en håndvask.

  • Finn frem et tørkepapir, og dynk det i Tonic-vann. Trykk deretter papiret lett på flekken, dette må skje kort tid etter.. 

 

Mange sitter igjen med halv løk etter middagsforberedelsene sine. Er du en av de som lurer på hva du skal gjøre med denne løken for å unngå løk-lukt i hele kjøleskapet? Det er faktisk ikke så mye som skal til for å sette denne overdøvende lukten ut av spill. 

  • Det eneste du trenger er en skål eller en bolle halvfull med vann. Når dette er gjort, plasserer du løken med flatsiden ned. Så kan du sette løken inn i kjøleskapet, og vite at det ikke lukter løk i hele kjøleskapet neste gang du åpner døren.  

 
 

Det er utrolig hva en hvit edikk på 7% kan gjøre. Syren fjerner nemlig lukt som sitter i sure sokker og svett treningstøy. 

  • Du trenger bare å bruke 1/2 dl edikk per vask. Eddiken plasseres der du vanligvis putter vaskemiddelet ditt. Vipps så er den vonde lukten borte.