Solen skinte på det første Melshornet-løpet

Årets største randonee-løp på Søre Sunnmøre ble arrangert på skuddårsdagen, det ble en folkefest.

Med sine 170 påmeldte var det duket for et rekordstort skiløp på Volda Skisenter lørdag 29. februar. Solen skinte og snøen hadde lagt seg dagen før, arrangementet kunne ikke blitt lagt til en bedre dag. Etter en helt begredelig vinter dette året var det ren flaks at været traff som det gjorde, men til gjengjeld ble det en stor folkefest.

Smil og highfives ble levert hele dagen
Smil og "gi meg fem" satt løst etter fullført løp. FOTO: Tina Marie Støkker
​​​

Løpet gikk av stabelen akkurat klokken 12:00 og det var flere klasser man kunne melde seg på, den største var mosjonistklassen. Det var folk med hund og andre i kostymer som hadde meldt seg på i mosjonistklassen for å skape liv rundt arrangementet.

17-åring vant herreklassen

Da startskuddet gikk var det mange ivrige konkurranseløpere som gikk for full gass fra første sekund. Vinneren av herreklassen var Trym Dalset Lødøen fra Nordfjordeid, med tiden 24:36. Han var strålende fornøyd med dagen.

– Det var et flott arrangement og været var ypperlig, sier Lødøen og påpeker at det var slitsomt.

– Jeg er fornøyd med innsatsen, men det var godt og komme opp.

Lødøen er et stort randonee-talent som representerte Norge i junior-OL, men innrømmer at dette var litt nytt for han.

– Det er første gang jeg har gått til Melshornet, men jeg kommer til å være med neste år også.

Vinnerene av dagens løp
Vinnerene av lørdagens løp. Fra venstre: Eivind O. Jacobsen, Malin Indregård, Lena H. Vatsaas og Trym Dalset Lødøen. FOTO: Bård Sørø Olsen

Arrangementet ble styrt av Melshornets venner, samt både lærere og elever med Møre Folkehøgskule. Elevene styrte både utlevering av nummer, sikkerhet i løypen og det var også mange som deltok derfra. En av lærerne ved skolen, Tor-Erik Moen, var både arrangør og deltaker og fortalte hvordan han hadde opplevd det.

– Jeg smilte fra start til slutt. Været var praktfullt og det var så mange folk som deltok, dette ble en skikkelig suksess, sier han til Nærnett.

Tor-Erik Moen (midten) strålende fornøyd på toppen med en medalje rundt halsen. FOTO: Tone Solhaug