Koronaviruset hindrer gjennomføringer av en rekke arrangementer 

KFUM Volda G19

Volleyballen blir rammet av koronaviruset. Arkivfoto

Grunnet korona-viruset er en rekke arrangementer på Søre Sunnmøre avlyst.

OPPDATERT 12.MARS KL 12:07

Norges Volleyballforbund bestemte i går kveld å avlyse all nasjonal og regional aktivitet frå og med 12. mars, og ut mars måned. 

KFUM Volda Volleyball skulle selv arrangere siste serierunden i U15 og U17 denne helga, i Voldahallen og Honndalshallen, men etter råd frå kommunen har klubben i dialog med NVBF bestemt at U15 og U17  blir avlyst med bakgrunn i koronasituasjonen.

Håndball også rammet

Volda Håndball avlyser all treningsaktivitet inntil videre. Det skriver de på sine egne hjemmesider

Norges Håndballforbund skriver på sine hjemmesider at all regional kampaktivitet avlyses fra og med torsdag 12.mars.

Rema 1000-ligaen, 1.divisjon og 2.divisjon går foreløpig som planlagt.  

KFUM Volda skal i utgangspunktet spille kamp borte mot Fyllingen i 1. divisjon neste helg. 

Ørsta kulturhus

Ørsta kulturhus og kino melder at de avlyser alle arrangement i en periode fremover.  Arrangementet hvor Stephen Ackles skulle stå på scenen torsdag er avlyst. 

Møre FHS avlyser tur

Folkehøgskulen Møre i Ørsta har bestemt å avlyse studietur til Japan som følge av koronaviruset. 22 elever og noen ansatte befinner seg nå i Taiwan på tur.

Rektor ved Møre Folkehøgskule, Einar Opsvik, forteller til avisa Møre at elevene er skuffet men forstår situasjonen. Han forteller videre at Taiwan er et ansvarlig reisemål uten utbredt smitte, og alt fungerer som normalt i landet. De er heller ikke nødt til å sitte i karantene ved hjemkomst. 

Når det gjaldt Japan så ikke folkehøgskulen noe annet valg enn å avlyse turen. Opsvik forteller til Møre at de opplever situasjonen som komplisert og usikker, de så ikke noe annet valg enn å avlyse. 

Volda Bilmesse avlyses

I en pressemelding skriver arrangøren av Volda Bilmesse 2020 at arrangementet blir utsatt på ubestemt tid på grunn av koronaviruset.
Beslutninga er tatt etter nøye vurdering i samråd med kommuneoverlege i Volda Kommune og andre relevante helsemyndigheter.

Volda Fotball reduserer aktiviteten

Norges fotballforbund (NFF) har gjort vedtak om at all breddeaktivitet i landet blir avlyst ut april. Dette gjelder all form for trening, samlinger og kampaktivitet. 

–For Sunnmøre sin del betyr det at alle OBOS-kamper, futsal-turneringer, kurs og annen møteaktivitet med klubbene blir avlyst/utsatt i denne perioden. Hva som skjer med seriestarten/kampoppsettet der kommer vi tilbake til, skriver Sunnmøre fotballkrets i en pressemelding.

På sin egen facebookside skriver Volda Fotball at klubben vil innstille all treningsaktivitet, i første omgang fram til over helgen.