Robin Shroot er usikker på fremtiden

Robin Shroot usikker på fremtiden

Robin Shroot er foreløpig Hødd-spiller, men vet ikke hva fremtiden vil bringe. Foto: Espen Solly

Robin Shroot er tilbake i Hødd, og setter høye krav til både seg selv, og lagkameratene på fotballbanen.

Etter et mislykket låneopphold i Viking, er Shroot tilbake i Hødd på utgående kontrakt. Nå er 29-åringen usikker på egen fremtid i klubben. Kontrakten går ut i november, og Hødds nummer åtte savner kjæreste og familie hjemme i London. Det er mange faktorer som spiller inn på veien videre, men Shroot sier han vil spille på høyest mulig nivå. 

50 prosent ikke godt nok

Nord-iren fremstår som en lederskikkelse på treningsfeltet, og gjør sitt ytterste for å heve nivået på både seg selv, og sine medspillere. 

– Jeg tror nok noen av de yngre spillerne ser på meg som en gretten bestefar-karakter, men jeg vil bare det beste for alle. Jeg godtar ikke 50 prosent innsats, eller noe halvhjertet. Jeg vil være verdensklasse, og jeg vil at alle rundt meg skal være verdensklasse. Selv om du ikke er en spiller på det nivået, men legger inn en innsats som tilsvarer at du er det, blir alle rundt deg bedre.

Shroot, som står med fire kamper for Nord-Irlands U21-landslag, kom til Hødd før 2014-sesongen, og har siden den gang spilt for både Sogndal og Viking. I sin første sesong for Hødd ble han toppscorer for klubben, med 23 mål på 16 kamper.

Robin Shroot jobber hardt for å bli best mulig
Robin Shroot jobber hardt for å bli best mulig. Foto: Espen Solly

Skuffende sesong

Hødd ligger for tiden på 8. plass i 2. divisjon, med kun syv seiere på 19 kamper. Det er ikke godt nok for en ambisiøs spiller som Shroot.

– Vi er selvfølgelig ikke fornøyd med å ligge på 8. plass i denne divisjonen, men vi har fremdeles en sjanse på de syv siste kampene til å klatre så høyt vi kan på tabellen.

Hødd-trener, Sindre Eid, er ikke fornøyd med sesongen så langt. Foto: Espen Solly

Hødd-trener, Sindre Eid, er heller ikke fornøyd med tabellsituasjonen så langt denne sesongen.

– Totalt sett har sesongen vært skuffende. Vi hadde jo ambisjoner om å være med å kjempe i toppen. Men nå ligger vi der vi ligger, og nå er målet å avslutte sesongen så bra som mulig, sier Eid.