Røykutvikling i Eiksundtunnelen 

Eiksundtunnelen stengt etter melding om røykutvikling

Eiksundtunnelen ble stengt etter melding om røykutvikling fra en lastebil fredag morgen. Alle nødetater rykket ut til stedet. 

Det er kommet en melding om røyk fra førerhuset på en lastebil, som står i bakken opp mot Eiksundsiden i Eiksundtunnelen, melder politiet i Møre og Romsdal på Twitter klokka 10.20.

TUNNEL: Eiksundtunnelen er en undersjøisk veitunnel som forbinder Hareidlandet med fastlandet i Møre og Romsdal. Foto: Google Maps

Alle nødetater rykket ut til stedet. Det var først antatt at det var røykutvikling fra lastebilen, men det ble senere avklart at det var snakk om vanndamp fra radiatoren. 

Klokka 10.45 opplyser 110-sentralen om at brannvesenet er ferdig på stedet. Den 7765 meter lange tunnelen var da stengt.

– Volda og Ultsein brannvesen var på stedet, men i dette øyeblikket returnerer de. Politiet er der ennå og tunellen er stengt i en stund til, sier Anja Lereng, operatør ved 110-sentralen i Møre og Romsdal.

Politiet i Møre og Romsdal jobber med å få lastebilen ut av tunnelen. Det bekrefter de klokka 10.50. 

– Vi er på stedet og jobber nå med å få lastebilen ut, som fortsatt er inne i tunnelen. Det krever litt å få kjøretøyet ut, sier Sindre Molnes, operasjonsleder ved Møre og Romsdal politidistrikt.

Molnes forteller at trafikken nå går som normalt.