Boligmarkedet i oppsving

Etter nedgang i boligmarkedet i fjor, er etterspørselen stor i Ørsta og Volda nå.

I det interaktive kartet over finner du en oversikt over hvor mye boligene blir solgt for i Norge. Skriv inn din kommune  i søkefeltet, og zoom inn for å se detaljer.

Våren er en populær tid å dra på boligjakt. Det betyr en oppsving i boligmarkedet. Både i Volda og Ørsta er det stor aktivitet på salgs- og kjøpsfronten akkurat nå.

– Når folk selger, vil også flere kunder kjøpe. Det henger naturligvis sammen, forteller Eva Haugen Øye, eiendomsmeglerfullmektig og avdelingsleder i EiendomsMegler 1 på Søre Sunnmøre.

Eiendomsmegleren tror markedet vil holde seg stabilt fremover. Hun opplyser om at de mest moderne husene går kjappest. I Volda er det størst etterspørsel etter brukte boliger, fordi det er få på markedet.  I Ørsta er det flere boliger til salgs nå, og den siste tiden har det blitt solgt mange leiligheter og tomannsboliger.

Hvordan ser boligmarkedet ut fremover?

– Ingenting tyder på nedgang nå. Frem mot sommerferien og etter, som er en populær tid å selge huset sitt på, forventer vi stor pågang. Etterspørselen etter boliger vil det likevel være året rundt, sier hun.

På boligjakt?

Øye har tre tips til deg som er på boligjakt:

–  Snakk med banken i god tid. Da er du forberedt, dersom du finner drømmeboligen og ønsker å gå legge inn et bud.
– Gå på mange visninger, slik at du vet hva du skal se etter, og blir helt trygg før du eventuelt legger inn et bud. I tillegg får du et innblikk i hva som er realistisk for ditt budsjett.
– Mange som selger ønsker å selge om våren eller like etter sommerferien. Færre legger boligen ut for salg på vinteren.