Politiet ber deg låse døren i påsken

Si ifra til Politiet

Ber deg være obs: Politiet anbefaler deg å følge med litt ekstra i påsken (illustrasjonsfoto)

Få noen til å ta inn posten din, la noen lys stå på og ikke la nøkkelen ligge under blomsterpotta. I dag kom sunnmøre politidistrikt med tips for å slippe tyveri og innbrudd i påskeferien. 

Påsken er høysesong for innbrudd. Politiet har i dag publisert tips som skal hjelpe mot besøk av uvedkommende gjester når du reiser fra huset. 

- Gi inntrykk av at huset er bebodd. La noen lys stå på om du blir borte mens det er mørkt. Ikke la postkassen renne over av aviser. Det kan være lurt å avbestille faste leveranser. 

- Allier deg med naboer, som videre oppfordres til å melde fra om mistenkelig aktivitet, som biler og personer som ikke passer det daglige mønsteret. 

- Ta gjerne med deg de verdisakene du er mest redd for.

- Ikke publiser i sosiale medier at du blir borte i påsken. 

Videre anbefaler politiet å låse dører og vinduer før langtur, men også om du bare er i hagen eller på verandaen. Ikke la reservenøkler ligge "gjemt" på innlysende gjemmesteder som i blomsterpotte eller postkassa. 

Ingen åpningsplikt 

Politiet skriver at du ikke har plikt til å åpne om noen ringer på. –Sjekk om det er noen du kjenner og som du venter besøk av. Selvsagt er ikke alle fremmede ute i ulovlige ærend. Det er mange som har en helt gyldig grunn til å dukke opp i nabolaget som håndverkere og ansatte i andre serviceyrker. Men de som er uærlige  kan utnytte dette og late som at de har en gyldig grunn til å være tilstede.

Politiets oppfordring til deg i påsken er å følge litt ekstra med, og ta kontakt med politiet på 02888 om du mistenker noe. –Ikke tenk at du eller naboen din bryr oss med uvesentligheter eller at noen andre alt har sagt fra. 

Lure kjennetegn 

Kjennetegn på personer

Hvem var det du observerte?
Var det noe spesielt du la merke til?
Hvor og når observerte du den mistenkelige adferden?

Kjennetegn for kjøretøy

Bilnummer (viktigst)!
Type bil og gjerne årsmodell?
Kjennetegn som farge, 2-dørs, 4-dørs, van, SUV, firhjulstrekk, tilhengerfeste?
Passasjerer (hvor mange var i bilen)?
Logoer, skader på bilen (noe annet uvanlig)
Ta gjerne et bilde - men kun om dette er greit uten å provosere.

Kilde: Politi.no