Stor interesse rundt X2 

Leder av festivalstyret

Festivalansvarlig Mathias Vasbotn Remmereit. FOTO: Jonas O. Withbro

I den gamle propellhallen ved Studenthuset Rokken, jobber en stor gjeng frivillige med å arrangere årets høydepunkt, X2-festivalen.

 

Torsdag 28. mars er det endelig klart for den tre dager lange festivalen i Volda. Artister som Kamelen, Fieh, Safario, 22 og den lokale helten Skatebård er noen av trekkplastrene for årets festival. I tillegg til fremadstormende norske musikere, preger også ekstremsport en stor del av arrangementet.

Ny leder
Studenten Mathias Vasbotn Remmereit ble i år valgt som ny festivalansvarlig, men har vært med som frivillig siden han var 16 år.

– Jeg startet veldig enkelt som fotograf, men gikk senere over til å jobbe med kommunikasjon. Derfra ble distansen mellom meg og de som holder på med større ting, mye kortere, forteller han.

Remmereit er svært optimistisk rundt årets arrangement, og er positiv til de frivillige.

– Vi er en god blanding av nye og mer erfarne frivillige, og det er lav terskel for å bidra.

Han legger ikke skjul på at det har vært mye å gjøre de siste dagene.

– Jeg har fått en del telefoner med spørsmål rundt sikkerheten til de forskjellige arrangementene, også har vi gått hardt ut med markedsføring, men vi har god kontroll.

Omdiskutert trekkplaster
Det ble tidligere i år kjent at den voldsdømte artisten Kamelen skulle spille under X2, noe som skapte sterke reaksjoner. Remmereit har allikevel ingen bekymringer rundt det.

– Vi har tatt alle forholdsregler og har en åpen dialog med alle aktuelle parter i saken. Vi har tro på at han vil levere like profesjonelt som de andre artistene, så det er ingen grunn til bekymring, forteller Remmereit.

Mye interesse 
Det er mye interesse rundt festivalen og det er allerede solgt mange festivalpass, men ifølge Remmereit er det er fortsatt mulig å kjøpe i døra.

– Vi solgte en del billetter allerede før artistslipp, men vi har så stor kapasitet at det ikke er fare for at det blir utsolgt. 

Remmereit forteller også at publikum kommer langveis fra for å oppleve X2, og at folk flest har store forventinger til festivalen.

Les mer om X2: Kontroversiell artist til X2
Holder foredrag