– Skal bli bedre enn Volda

Skal bli bedre enn Volda

Med under en måned igjen til sesongstart er forutsetningene for Ørsta fotball sitt A-lag klare, de ønsker å komme over Volda.

Ørsta fotball sitt herrelag står foran en ny sesong i 4. divisjon etter å ha endt på 7. plass i fjor. Sesongstart er under en måned unna, og oppkjøringen for laget er godt i gang. Foran den kommende sesongen er de klare på hva de ønsker å oppnå.

Skal ta steg fra fjoråret

HAR TROEN: Hovedtrener Vegard Heltne har troen på Ørsta i den kommende sesongen. FOTO: Aleksander Svendsen

Hovedtrener for Ørsta herrer sitt A-lag, Vegard Heltne, sier at det aller viktigste for sesongen er at de blir bedre enn i fjor. Han ønsker også at laget skal spille mer underholdende og angripende fotball den kommende sesongen. Forrige sesong endte Ørsta på sjuende plass i 4. divisjon, og nå sikter laget på en bedre plassering.

– Om vi tenker plassering, så må vi komme på 6.-plass eller høyere for å forbedre oss fra fjoråret, så det kommer til å være det vi jobber mot, forteller Heltne.

Allerede i gang med kamper

Søndag forrige uke spilte Ørsta første kvalifiseringsrunde til NM mot Bergsøy. Den kampen tapte de 4-5 etter det Bergsøy-trener Tommy Malins beskrev som en rar kamp. 

– Vi var nok det beste laget mot Bergsøy, vi skapte vel 12 sjanser. Problemet er bare at vi gjorde for mange feil, og mot gode lag så blir man straffet hver gang. Gode lag og gode spillere trenger ikke så mange sjanser for å score mål, sier Heltne.
Han forteller videre at kampen var akkurat slik han ønsker at laget skal spille kamper.

– Vi skal spille hurtig angrepsfotball og skape morsomme kamper. I fjor spilte vi mange kamper med få mål som var «drittkjedelige», mener Heltne.

Tror Ørsta slår Volda

Vegard Heltne sa i fjor til Nærnett at Ørsta skal bli bedre enn Volda på sikt. Nå tror han Ørsta kan ta steget forbi naboklubben allerede kommende sesong. Han mener også at Ørsta har en bedre treningskultur og bedre rekruttering enn Volda, og at det er derfor de kommer til å ta steget forbi Volda de neste årene.

– Det er klart at det er viktig for oss å klare å komme foran Volda. I fjor lå vi foran Volda lenge, men så hadde vi en dårlig periode på høsten også passerte de oss med en del poeng til slutt. Totalt sett mener jeg at vi har et bedre lag enn Volda, men de har noen matchvinnere i begge ender, mener Heltne.
Han forteller også at Ørsta ikke har tapt mot Volda på de fire siste kampene innbyrdes. I den siste treningskampen de spilte mot hverandre, så vant Ørsta hele 6-1 mot rivalen.

Innholdsrik oppkjøring

Ørsta har spilt mange kamper i oppkjøringen til sesongen, og kampene har gått med varierende hell. Det hovedtrener Heltne fokuserer på er at laget får gode treningsøkter i kampene og klarer å spille god fotball. Samtidig ser han lyst på sesongen, som starter 26. april borte mot Rollon.

– Laget vårt er det samme som vi hadde i fjor, og vi har klart å unngå skader i oppkjøringen, så jeg synes ting ser lovende ut.  Vi har fått inn en ny spiller fra Åmdal, også har vi en som kommer på onsdag som har spilt i England en stund. Han har spilt på mye høyere nivå enn norsk fjerdedivisjon før, så han blir en forsterkning. Han er opprinnelig ørsting, så vi har omtrent bare lokale spillere i laget, forteller Heltne.